Manresa commemora avui dimarts el Dia de l'Orgull de Lesbianes, Gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI). A 2/4 de 10 del matí, representants de tots els grups municipals penjaran conjuntament la bandera amb els colors LGBTI a la façana de l'ajuntament, i a les 8 del vespre tindrà lloc un acte institucional al saló de sessions.

El febrer d'aquest any, el ple municipal de l'Ajuntament de Manresa va aprovar per unanimitat una resolució sobre el desplegament de la llei catalana 11/2014 per garantir els drets del col·lectiu LGTBI.

Bandera

Anteriorment, l'abril del 2015, el ple va aprovar una resolució similar, en què manifesta el seu suport i s'adhereix a la commemoració que les entitats i institucions del país celebren amb motiu del 28 de juny, dia per l'alliberament o l'orgull de lesbianes, gais, bisexuals, intersexuals i transsexuals.

Avui, a 2/4 de 10 del matí, representants de tots els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa desplegaran de forma conjunta la bandera LGBTI a la façana de l'Ajuntament, amb la voluntat de donar rellevància a la col·locació d'aquest símbol.

La commemoració tindrà l'acte central a les 8 del vespre, en un acte institucional al saló de sessions. Serà presidit per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i hi intervindrà també la regidora delegada de Cohesió Social, Mercè Rosich.

En el marc de l'acte, hi haurà la conferència de Catalina Pallàs, membre de l'Associació de Família LGTBI, que parlarà sobre les famílies de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals i l'escola, i els programes educatius Rainbow. L'acte es clourà amb una actuació d'alumnes del Conservatori Municipal de Música.