L´Associació de Veïns de la Carretera. Santpedor celebra un any més la Festa de Sant Pere amb un conjunt d´activitats que s´allargaran des del dimecres 29 de juny al diumenge 3 de juliol. Com a novetat, s´amplien les activitats amb la Festa de l'Aigua, que tindrà lloc divendres 1 de juliol al Parc de Can Font.

Les festes van començar amb la ja tradicional Missa de Sant Pere a l'Església de Sant Pere Apòstol, el dimecres 29 de juny, a les 19 h. Amb motiu dels 50 anys de l´aniversari de la parròquia, en acabar la missa es va oferir una conferència a càrrec de de l´historiador Francesc Comas i del pare Francesc Riera per parlar de les esglésies dels anys 60 a les del primer quart de segle XXI.

Avui dijous 30 de juny, a les 17 h, el local de l´associació de veïns acollirà la Festa de la gent gran amb una exposició de quadres a càrrec d'Enric Cornadó i l´actuació musical del dúo Rumba.

Enguany, les festes del barri incorporen noves activitats amb la Festa de l´Aigua que organitza el Centre de l´Aigua de Can Font, divendres 1 de juliol, de 17 a 22 h. Durant tota la tarda el Parc de Can Font s´omplirà de música, tallers, jocs d´aigua i una 'food truck'. També es realitzaran visites teatralitzades gratuïtes de 20 a 21.30 per descobrir el passat de Can Font.

El plat fort de les festes serà dissabte, 2 de juliol, amb les activitats que tindran lloc durant tota la tarda i nit a la carretera de Santpedor en el tram que quedarà tallat al trànsit entre Cervantes i Zamenhoff. A les 17.30 h es durà a terme la Festa Infantil amb atraccions d´inflables, una xocolatada i la ja tradicional trobada d´escacs no competitiva a càrrec d´Escacs Catalònia Club. Al vespre serà el torn de l´Orquestra Parfills, que iniciarà la seva actuació a les 20.30 h, i a les 23 h realitzarà també el ball de nit. Durant tota la tarda hi haurà servei de bar i a les 21 h és quan hi haurà la tradicional botifarrada popular i el rom cremat.

El diumenge, 3 de juliol, es posarà fi a les festes de Sant Pere amb dues misses (a les 9 h i a les 12 h del matí) a l´Església de Sant Pere Apòstol i el concert de la Coral La Pau, que es podrà escoltar després de la missa de les 12 h.

Les festes de Sant Pere són organitzades per l´Associació de Veïns de Carretera de Santpedor, el Parc de l´Aigua de Can Font i la parròquia de Sant Pere Apòstol amb la col·laboració de l´Ajuntament de Manresa, la Federació d´Associacions de Veïns de Manresa, Escacs Catalònia Club, el Berenador del Parc de l´Agulla i Grup Llobet.