L'usuari més gran atès per Ampans, Pere Casasayas, ha mort als 91 anys. En feia 13 que vivia a la llar que l'associació manresana té a la Mion en un dels serveis específics per a persones usuàries envellides.

El passat 31 de maig Casasayas va participar a la presentació del llibre Ampans. 50 anys. Valors amb història, que es va celebrar a la sala de la Plana de l'Om. Tot i que no va parlar va seguir tot l'acte, i un dels seus nebots va explicar als assistents que era una de les persones més felices que coneixia.

El març de l'any passat, en motiu del seu aniversari, familiars, amics, i coneguts, i els seus companys de la llar-residència li van preparar una festa a Ampans que va estar plena de sorpreses: la visita d'un gegantó, la presència d'un vehicle del parc de bombers de Manresa amb el qual va fer una volta, una de les seves grans il·lusions, i una corbata, a més a més del pastís.

Casasayas va entrar a Ampans ja d'adult, el 1969, poc després que es creés l'entitat. I va treballar tota la vida fins a la seva jubilació.

Per la seva bonhomia es va convertir en un emblema de la lluita de les famílies amb fills o filles amb discapacitat intel·lectual i de la mateixa institució per contribuir a augmentar l'esperança i qualitat de vida de vida de les persones amb aquesta discapacitat.