El Montepio celebrarà aquest divendres a Manresa la festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors, amb la tradicional benedicció de 7 a 9 del vespre. Enguany, els diners que es recaptin es lliuraran a les associacions locals de lluita contra el càncer i de suport als afectats de trastorn de l'espectre autista.

Com és tradicional, la celebració de Sant Cristòfol, començarà a les 12 del migdia a l'església de Sant Andreu amb un ofici eucarístic. A 3/4 d'1 del migdia, en el decurs de l'acte institucional, tindrà lloc un reconeixement a la Policia Local de Manresa, que enguany celebra els seus 150 anys. També es lliurarà el premi a la Fidelitat a Jaume Fontanet Pica i el premi Confiança, a la jove associada Laura Fernández Sandiumenge.

A la tarda, entre les 7 i les 9, es farà la benedicció dels vehicles, al carrer Mossèn Cinto Verdaguer, a la confluència amb la plaça Sant Jordi.

L'any passat més de 2.000 vehicles van desfilar davant les tarimes muntades i els seus conductors van rebre la medalla amb la imatge de Sant Cristòfol. Els encarregats de llançar l'aigua beneïda als cotxes van ser mossèn Capdevila i mossèn Boqueras. Els diners que es van recollir en la celebració es van dedicar a combatre la pobresa infantil.