El govern de CDC i ERC incompleix el seu calendari per a la redacció de plans de ciutat

L'executiu i fa tard en els terminis fixats per elaborar el pla d'habitatge, el de serveis socials i contra la pobresa infantil

07.07.2016 | 08:07
El pacte d´investidura i governabilitat entre CiU i Esquerra es va firmar l´11 de juny del 2015
El pacte d´investidura i governabilitat entre CiU i Esquerra es va firmar l´11 de juny del 2015

El govern de Convergència i Esquerra a Manresa no ha complert el seu compromís d'elaborar tot un seguit de pactes de ciutat que van resoldre tirar endavant en l'Acord d'Investidura i Governabilitat que ambdues formacions van signar l'estiu passat. Posteriorment, el gener d'aquest any, Esquerra va entrar a l'executiu de Manresa.

Fan tard en el pla estratègic de serveis socials, el pla local d'habitatge i en el programa contra la pobresa infantil. En canvi sí que s'ha redactat el Pla de Ciutat 2015-2019, una mena de guia del govern municipal durant tot aquest mandat, i també s'ha dut a terme l'auditoria de l'espai públic.

L'acord d'investidura es va signar fa més d'un any, l'11 de juny del 2015, poc després de les eleccions municipals que van donar 9 regidors a la llavors Convergència i Unió, i 7 a Esquerra Republicana. Miquel Davins, d'Unió Democràtica, va acabar sortint del govern i actualment és regidor no adscrit.

A partir de llavors les dues formacions polítiques van iniciar converses per garantir la investidura de Valentí Junyent com a alcalde i també la governabilitat de la ciutat. Se'n va dir l'acord del carrer del Balç perquè es va firmar al carrer medieval de Manresa. Va permetre a Convergència continuar al govern amb el suport extern d'Esquerra.

En les negociacions es van establir una sèrie de compromisos amb calendari inclòs, alguns dels quals no s'han complert. És el cas del pla estratègic de serveis socials per coordinar els ajuts a persones amb necessitats. Entre els acords també hi havia l'elaboració d'un programa per afrontar la pobresa infantil tenint en compte que els més petits són el col·lectiu més vulnerable a la crisi econòmica i, sovint, qui la pateix amb més silenci.

El pla local d'habitatge, un altre dels temes pendents, havia d'estar redactat a final de l'any passat. El govern va aprovar les principals línies d'actuació en aquesta matèria al ple del juliol del 2015, i al novembre la Diputació de Barcelona va adjudicar la seva redacció. En un any també era previst tenir 100 habitatges de lloguer social a Manresa.

El govern de Convergència i Esquerra sí que ha donat compliment al guió pactat pel que fa al Pla de Ciutat 2015-2019. Es va presentar a final del mes passat de novembre. Té cinc apartats generalistes d'on pengen actuacions concretes. Són polítiques socials i per a la igualtat; participació ciutadana i transparència; promoció econòmica i foment de l'ocupació; impuls al centre històric i espai urbà, mobilitat i ciutat sostenible.

L'auditoria de l'espai urbà és un altre dels pactes que s'han complert. Es tracta d'un treball que ha fet una diagnosi de l'estat de l'espai públic com ara carrers, voreres, parcs infantils, jardins, senyalitzacions o enllumenat. Amb l'auditoria a les mans, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va anunciar que farien falta 14 milions d'euros perquè Manresa tingués uns carrers impecables, i que per a les actuacions prioritàries en caldrien 4,5. L'Ajuntament ja ha portat a terme algunes millores en funció dels resultats d'aquest estudi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

Els treballadors municipals de Manresa amenacen de dur les seves protestes al carrer

Els treballadors municipals de Manresa amenacen de dur les seves protestes al carrer

Els funcionaris assisteixen al ple municipal com a mesura de pressió per demanar millores

La UVic-UCC crea una app per diagnosticar i tractar intoxicacions per bolets

La UVic-UCC crea una app per diagnosticar i tractar intoxicacions per bolets

L'eina està pensada per als professionals de la salut, sobretot d'urgències i atenció primària

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Un grup d'alumnes de l'escola FEDAC va fer el darrer tram del camí ignasià entre Castellgalí i...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema