Bona notícia per al futur de la capella del Sant Crist del Guix de Manresa. Un soci ha fet una donació de 16.000 euros per fer front a les despeses de reh abilitació. Com que l´Ajuntament ja disposa ara d´aquests diners per acabar la primera fase, després d´un canvi de partides aprovat al Ple Municipal de juny, els diners d´aquesta donació serviran per finançar una segona fase d´obres, que es planificarà conjuntament entre l´associació de veïns i l´Ajuntament. El consistori agraeix públicament la generositat d´aquest soci i les gestions de l´associació de veïns, que faran possible una millora de la capella.

Aquest és l´acord a què s´ha arribat en una reunió entre el regidor de Barris i Acció Comunitària de l´Ajuntament, Joan Calmet, i els representants de l´associació de veïns. La qüestió va sorgir un cop iniciades les obres de rehabilitació de la capella. Els danys eren més greus dels previstos i pressupostats i mancaven uns 15.000 euros per a la seva finalització. Un soci va proposar aleshores a l´AV el que es va interpretar com un avançament dels diners a l´Ajuntament, però la fórmula de préstec no està contemplada legalment. Per això, l´Ajuntament va buscar els diners per la seva banda i va aprovar un canvi de partides. Els diners de la donació (16.000 €) es destinaran a la segona fase.

Problemes estructurals greus a la capella

El 2013, l´equip de govern va tenir notícia de problemes estructurals greus a la capella del Guix, i es va prendre la decisió de tancar-la i dur-hi a terme una intervenció que en garantís la seguretat i permetés fer-ne l´ús litúrgic habitual. El pressupost inicial que es va sol·licitar era de 26.000 euros, dels quals l´Ajuntament en finançava 10.000, l´associació de veïns 11.000 (dels quals 6.000 provenien d´una donació d´un empresari), i 5.000 de l´Associació d´empresaris del sector dels Dolors.

Els treballs es van dur a terme d´acord amb el pressupost aprovat, però en l´execució dels mateixos es va determinar que els problemes eren més greus dels que s´havien detectat en la primera revisió, i el pressupost es va incrementar en 15.000 euros. En obres que afecten construccions antigues és habitual que apareguin problemes que representen un sobrecost sobre el previst inicialment. En aquell moment es van aturar les obres i l´Ajuntament, a través de la regidoria de Barris i Acció Comunitària, es va fer càrrec de la situació i es va comprometre a trobar els diners per finançar aquesta part extraordinària de les obres, garantir la seguretat de l´ermita i poder-la reobrir com més aviat millor. Finalment, després de l´oferiment que no va fructificar, l´Ajuntament va realitzar el canvi de partides per tal de poder disposar de 15.000 eu ros del pressupost ordinari municipal per a aquestes obres.

Un cop feta l´aprovació, cal esperar que es publiqui l´acord per ser vigent i tirar endavant la contractació. La previsió és que les obres comencin al setembre i no durin més enllà de tres o quatre setmanes. L´Ajuntament lamenta que la capella rehabilitada completament no es pugui presentar a les festes del barri, com estava previst inicialment.