Tailàndia és el destí que genera més demanda a la Unitat d'Atenció al Viatger

El servei de Manresa que assessora en salut internacional comprèn les comarques del Bages i el Berguedà, i el juny va atendre 86 persones

08.07.2016 | 09:04
Consulta de la Unitat d´Atenció de Salut Internacional de Manresa
Consulta de la Unitat d´Atenció de Salut Internacional de Manresa

Tailàndia, seguit ja a molta distància per Vietnam, Indonèsia, l'Índia i el Nepal són les principals destinacions dels usuaris que el mes de juny van passar per la Unitat de Salut Internacional del CAP Bages de Manresa. Presta atenció a les comarques del Bages i el Berguedà.

Les altres dues unitats d'atenció al viatger de les comarques centrals són a Vic i a Igualada, i també Tailàndia és el principal destí de les persones que hi van demanar cita. En el cas de Vic el segueix a poca distància Ghana, Tanzània, Kenya i l'Índia. En el cas d'Igualada el primer destí és l'Índia, seguit de Tailàndia, Indonèsia, Vietnam i el Senegal.

El juny la majoria de consultes de les Unitats de Salut Internacional tenen una relació directa amb les destinacions de les vacances d'estiu. En canvi, durant la resta de l'any les visites són per viatges de tipus professional o bé familiar.

De les tres unitats de la Regió Sanitària Centre, la de Vic és la que ha rebut més visites durant el juny, amb 183. Cal tenir en compte que és l'únic centre de les comarques centrals que està autoritzat per a la vacunació contra la febre groga, vacuna que en alguns països de l'Àfrica subsahariana i d'Amèrica del Sud és obligatòria. El centre de Manresa va tenir 86 usuaris i el d'Igualada, 83.

El final de la primavera i el principi d'estiu són els períodes que aquestes unitats tenen una demanda més important. Fan tasques tant d'assessorament com de vacunació. Les autoritats sanitàries aconsellen passar-hi abans de qualsevol viatge a un país considerat de risc per a la salut.

A Manresa la Unitat d'Atenció de Salut Internacional es va posar en marxa el 2012. Va començar visitants els dilluns, dimarts i dimecres durant dues hores, i al cap de 15 dies ja va haver d'ampliar horaris per la gran demanda. És un servei de pagament i cal demanar hora prèvia. A Catalunya hi ha onze Unitats d'Atenció de Salut Internacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

L'entitat que fa l'acollida diu que han arribat les primeres persones a l'antiga casa de les...

Creen unes jornades gastronòmiques inspirades en el Camí Ignasià

Manresa donarà a conèixer la cuina i els vins del recorregut que uneix Loiola amb Manresa

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

El renovat certamen es farà els dies 12 i 13 de novembre, sota el nom de Wedding Experience...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema