Dante: «a Podem falten estructures per abordar divisions com les de Manresa»

El diputat de Catalunya Sí que es Pot participa en actes dels dos grups de Podem a la ciutat el mateix dia

11.07.2016 | 17:17
Dante, en la reunió d´A Manresa Junts Podem
Dante, en la reunió d´A Manresa Junts Podem

El diputat Albano Dante Fachín va anat de bòlit a Manresa. La causa: el fet de participar en poca estona de diferència en actes organitzats pels dos grups de Podem a la ciutat. El cercle A Manresa Junts Podem va aparèixer després que membres del grup originari creat a la ciutat, Podem Manresa, abandonessin l'equip de la formació a Manresa molestos amb els líders locals del partit.

El diputat, un dels caps visibles de Podem a Catalunya, reconeix que el partit és nou i encara s'ha de dotar d'estructures internes per crear cohesió entre les diferents sensibilitats del partit. I és que la situació no és anòmala i en altres ciutats hi ha diferents grups de Podem. La solució, per a Dante, és "crear canals, tal com tenen els partits amb més història, per vehicular els debats interns". Els actes dels dos grups de Podem a la ciutat van tenir lloc divendres a la tarda.

Primer escenari, el Casal de les Escodines. Dante va presentar la seva candidatura entre una quinzena de membres d'A Manresa Junts Podem. Segon escenari, el col·loqui organitzat per l'altre grup, Podem Manresa -juntament amb EUiA-, per parlar del TTIP (el tractat comercial que els EUA i la Unió Europea estan negociant), un tema que el diputat coneix exhaustivament, ja que ha dut a terme un treball periodístic sobre les conseqüències d'aquest tractat, si entra en vigor.

El diputat no creu que sigui incongruent participar en actes dels dos grups que el partit té a Manresa, ja que el primer ha estat un debat intern amb una part dels membres de la formació a la ciutat. El segon acte va ser diferent, obert al públic, i la finalitat era aportar informació a la ciutadania sobre el TTIP. Dante, però, reconeix que el partit ha de continuar la seva construcció interna, que permeti aglutinar sota el mateix paraigua les diferents visions de tots els membres de la formació a Manresa i a la resta del territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

La nova actuació consisteix en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre. Avui s'ha...

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

Empreses dedicades a l'aïllament de les cases s'afegeixen al boom de la biomassa a l'Ecoviure

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

L'activitat s'incloïa en la fira i en la Manresa Solidària

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema