Potenciar la innovació dels centres que imparteixen formació professional perquè puguin desenvolupar projectes i transferir-ne el coneixement a les empreses i organitzacions properes als centres educatius. És l'objectiu del programa InnovaFP, del qual forma part l'Institut Lacetània de Manresa i, a la comarca, l'Institut Quercus de Sant Joan. Dilluns en va fer la presentació la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, a la seu del departament que dirigeix.

En el marc del programa, s'han desenvolupat 312 projectes des del 2011, en què hi han participat 38 centres amb projectes, 178 empreses, 617 alumnes, 245 professors, i han aconseguit facturar 224.086 euros. Durant la presentació es van exposar alguns exemples d'aquests projectes, com el relatiu a la pròtesis ergonòmica de mà i canell realitzada amb impressora 3D per alumnes de l'Escola del Treball de Barcelona.

Recentment, el departament d'Ensenyament ha obert la convocatòria anual de centres que formen part de la xarxa InnovaFP i per al proper curs 2016-2017 s'hi han sumat vuit centres nous. En total, formaran part de la xarxa InnovaFP un total de seixanta centres d'arreu de Catalunya.