«Sant Ignasi Malalt. Anàlisi de les malalties de sant Ignasi de Loiola», d'Armand Rotllan, es presentarà aquest divendres, 15 de juliol, a les 8 del vespre a l´Espai Manresa 1522, a l´edifici del Teatre Conservatori.

«Sant Ignasi Malalt. Anàlisi de les malalties de sant Ignasi de Loiola», editat per Zenobita, presenta una altra perspectiva del sant, probablement el personatge més transcendent que arriba a Manresa el segle XVI. Rotllan descriu un personatge malalt, feble i coratjós, i alhora ens mostra una Manresa hospitalària que acull el sant amb totes les eines i mitjans dels quals disposa.

Tot i que sant Ignasi ha estat a bastament documentat, aquesta obra col·labora al seu coneixement des d´una visió mèdica.

El Dr. Armand Rotllan i Verdaguer és historiador de la medicina, vicepresident de la Junta de l´Arxiu Històric de les Ciències de la Salut Simeó Selga i Ubach (COMB), i té una llarga trajectòria com a estudiós de la història de la sanitat manresana i bagenca.

L´acte de presentació estarà conduït pel propi autor, el Dr. Armand Rotllan, i presidit per l´Alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el Director de l´Arxiu Històric de les Ciències de la Salut Simeó Selga i Ubach (COMB), Lluís Guerrero i Sala, i el Pare Lluís Magriñà, superior de la Comunitat de Jesuïtes de la Cova de Sant Ignasi.