Aquest dissabte, la plaça de Sant Domènec acollirà la cinquena edició de la Festa Intercultural de Manresa, organitzada des del Programa d´Acollida de l´Ajuntament de Manresa, que comptarà amb la presència de diverses entitats, nouvingudes i autòctones, per oferir una mostra de la riquesa de la diversitat cultural d´una ciutat on en l'actualitat viu ciutadania originària de 103 països.

La Festa Intercultural vol ser un aparador obert on mostrar i viure aquesta diversitat i, alhora, fer evident l´aposta per la convivència i l´aproximació entre tota la ciutadania, sigui quin sigui el seu lloc de naixement o nacionalitat. La música, la gastronomia i l´artesania, però per sobre de tot la interacció humana, són aspectes claus que es s´ofereixen en aquesta activitat festiva.

Ara farà 5 anys es va decidir unificar tot un seguit d´iniciatives i festivitats organitzades de forma individual per entitats de població immigrada i que es concentraven durant els mesos d´estiu, amb la voluntat de que fos una mostra global més atractiva, de qualitat i sostenible.

La inauguració de la festa tindrà lloc a dos quarts de 6 de la mà de la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut de l´Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, començant tot seguit les actuacions per part de les diferents entitats convidades. Al llarg de la tarda i vespre es podrà gaudir de diversos espectacles de ball i música de lÀfrica i Amèrica Llatina, així com convidats locals, en concret, la colla castellera Els Tirallongues. Es preveu finalitzar l´acte a l´entorn de la mitjanit.

Doble recapte durant la jornada i donació de sang

Com a activitats complementàries, trobarem per una banda que un grup de joves de la Kampana i d´Espai Jove (projecte socioeducatiu d´atenció de joves d´origen en la immigració, depenent de Serveis Socials municipals), faran una recapta a favor dels refugiats de les guerres de Síria i Iraq. Per altra banda, l´Associació d'Equatorians de Manresa, també faran una recapta en pro dels afectats pels terratrèmols soferts a l´Equador aquest any. Com altres anys, es tindrà la possibilitat de poder efectuar donacions de sang a través de la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits que s´ubicarà a la mateixa plaça Sant Domènec.

Per acompanyar aquests espectacles, es podrà gaudir d´una mostra de gastronomia i artesania de l´Argentina, Bolívia , Camerun, Colòmbia, Equador, Ghana, Marroc, Nigèria i Senegal, a més a més del grup dels castellers i dels joves de la Kampana i Espai Jove.