Finestres ben obertes, aparells d'aire condicionat apagats i gent passejant amb caçadora. Aquesta és l'estampa que es podia veure aquest dimecres a mig matí, entre les 10 i les 10.30h pel centre de Manresa; una imatge del tot inusual en ple mes de juliol en una ciutat com Manresa.

Després de sis dies amb augments constants de la temperatura màxima a la capital del Bages -el diumenge es va arribar als 37,3 graus-, aquesta setmana els termòmetres han donat una treva i dilluns la màxima va ser de 34 graus i dimarts va descendir fins als 30,9. Avui, a falta de saber la temperatura mínima d'aquesta matinada a Manresa, trobem que, per exemple, el termòmetre de la farmàcia Oltra de la carretera de Santpedor indicava a les 10,30h en punt una temperatura de només 19,5 graus.

Els mapes del Servei Metereològic de Catalunya (SMC) indiquen que aquesta baixada de temperatures té els dies comptats, i la probabilitat que el mercuri torni a superar els 35 graus a Catalunya va creixent a mesura que avança la setmana i s'intensifica al llarg de la setmana que ve, especialment a partir del dimarts 19.