El Dr. Pere Bonet, director de la Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia i president del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va copresidir la 24a European Conference Social Services que es va celebrar a la ciutat holandesa de La Haia fa uns dies sota el títol: «The future is local!».

El fòrum versava sobre «Vocational rehabilitation that makes a difference: Experiences in implementing IPS in Europe: exemplary and inspiring cases in Spain and The Netherlands». En aquest taller, el Dr. Bonet va presentar el projecte Inserció laboral en el mercat ordinari (IPS) per a persones amb malalties mentals i addiccions que està en marxa a Catalunya des de l´any 2014. És una línia de treball prioritzada pel Pla Integral de Salut Mental i Addiccions del Govern de la Generalitat, que es desenvolupa en tres territoris catalans i en què Manresa s´ha incorporat com a quart territori pilot a través del projecte Mosaic.

La presentació del projecte en aquest fòrum europeu va servir per plantejar la possibilitat de crear una xarxa a nivell europeu, en la qual a més d´Holanda s´hi incorporin Finlàndia, Itàlia, França i el Regne Unit.

Aquest esdeveniment estava copresidit per Harry Michon, del Trimbos Instituut i el Phrenos Centre of Expertise, centres de recerca de l´administració de govern holandès.

El Dr. Bonet també és el president de la delegació al Bages del Col·legi de Metges de Barcelona.