Una ruta poètica per les balconades més emblemàtiques de la Manresa antiga. La iniciativa ha de servir per donar més visibilitat a uns espais valuosos, però que són desconeguts per a la majoria pel fet de ser privats. El projecte, que l'Ajuntament està preparant de cara al setembre, forma part dels plans de revitalització del barri vell. També es comença a perfilar la celebració d'una Fira de Joieria d'Autor per al mateix setembre.

Les dues activitats tindran lloc al Centre Històric. Posar en relleu els atractius que concentra la zona és l'objectiu amb què s'ha impulsat la nova campanya, presentada aquest dimecres per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el comissionat del Centre Històric, Adam Majó.

Junyent va explicar que la base de la proposta és concentrar inputs positius cap al barri vell. Sota el lema "Al Centre Històric tenim de tot. Qui en dóna més?", la iniciativa incideix en la percepció del barri vell, una de les cinc línies en què treballa el Comissionat del Centre Històric.

Amb la intenció de revertir la percepció negativa de la Manresa antiga, la campanya se centra en l'edició de cartells que xifren els equipaments de la zona i que, segons va afirmar Majó, "han de portar a la reflexió i al debat".

L'obertura de nous establiments comercials a la zona i la inauguració de la nova plaça entre els carrers Urgell i de la Mel són dos dels elements que Majó va destacar com a prova del dinamisme de la Manresa antiga. "El Centre Històric és la part més dinàmica i més viva de la ciutat", va assegurar el comissionat Adam Majó.

A més, en paral·lel a la campanya, el Comissionat del Centre Històric ha organitzat sessions monogràfiques obertes a la ciutadania per plantejar aquells temes que preocupen el veïnat de la zona. La primera, que està prevista per al setembre, tractarà la temàtica de la il·luminació al Centre Històric i tindrà la participació de responsables polítics i tècnics municipals. D'altra banda, a l'octubre, en la segona sessió, es posaran en comú diferents exemples d'experiències de cooperatives d'habitatges.