La manresana Anna Rotllan, presidenta de l'Associació de Professors de Francès de Catalunya (APFC), s'ha llevat aquest matí consternada per l'atemptat que ha deixat almenys 84 morts i un centenar de ferits, 18 dels quals de caràcter crític, a Niça. Rotllan té molts amics i coneguts a la ciutat francesa, però manté una estreta relació concretament amb set persones que anit eren a Niça. Durant hores ha estat intentant contactar sense èxit amb alguns coneguts, als quals trucava i enviava missatges a través de WhatsApp sense obtenir resposta. Després de les 5 de la tarda ha pogut parlar amb el director de l'escola de francès Azurlingua i de Bonjour de France i de Universités du Monde, M. Yann Librati, i li ha relatat les hores d'angoixa que s'han viscut a la ciutat de la Costa Blava.

M. Yann Librati és, a més, el coordinador a Niça el Bonjour di Monde, un congrés amb presència de professors i estudiants de llengua francesa, amb més de 300 participants i que va començar a principis de juliol. Rotllan hi participarà la setmana que ve, ja que se celebrarà la setmana de Catalunya. «M'han comentat que tots els participants estan bé, però que ha estat un autèntic infern. Els responsables del congrés han estat tota la matinada localitzant els joves perquè ahir era un dia festiu i alguns no havien tornat a la residència. També han comprovat com estaven els estudiants que no estan a la residència, sinó que s'allotgen amb famílies. M'han dit que no han dormit i que han viscut un autèntic infern», explica Rotllan.

Malgrat que la ciutat està consternada, els responsables de Bonjour di Monde han continuat amb les activitats programades. «M'han assegurat que el programa continua endavant. El raonament és que no ens podem permetre submergir-nos en la por que ens volen inculcar els que estan darrera dels atemptats terroristes. Hem de continuar amb la nostra vida». La catedràtica manresana no ha volgut preguntar al seu amic francès els detalls sobre com havia passat la nit perquè ha notat pel to de de veu que està «molt trasbalsat».

Rotllan havia ja havia de ser a Niça participant en el congrés, però ha postposat el viatge per motius personals. «Fins i tot ahir, just abans de que tingués lloc l'atac, em van enviar un vídeo dels focs artificials i em van dir que m'havia perdut un autèntic espectacle».

Rotllan viatjarà la setmana que ve com a representant, juntament amb altres professors, de l'Associació de Professors de Francès de Catalunya i de l'UAB.