De niu de brutícia i pudors, tal com havien denunciat els veïns, a una nova placeta per al Barri Antic de Manresa. La cantonada dels carrers Mel i Urgell es troba en plena transformació amb la maquinària treballant-hi per deixar a punt de ser equipat aquest petit espai de menys de tres-cents metres quadrats situat a prop del rovell de l'ou de la ciutat.

L'enderroc de la finca, on hi havia hagut un establiment de marbres que des de fa anys estava abandonat, està molt avançat. La superfície de 289 metres quadrats, que ha de quedar lliure després de les obres, es destinarà a l'adequació d'una petita plaça d'ús públic. Les obres formen part d'un conjunt d'actuacions per a la configuració d'un nou espai al servei dels ciutadans.

Els inconvenients que suposa l'existència d'una finca sense ús durant un llarg període de temps havien provocat les queixes dels veïns i veïnes de l'entorn.

Les tasques d'enderrocament, que es duen a terme des del 20 de juny passat, donaran pas a diverses actuacions que l'Ajuntament ha previst al nou espai, com la pavimentació de peces de formigó, la pavimentació de sauló de la nova plaça, la instal·lació de tres bancs, la ubicació de pilons o jardineres que evitin l'aparcament de vehicles, la reubicació dels contenidors d'escombraries i la impermeabilització de les parets mitgeres que quedin al descobert. A més a més, és previst que a l'hivern s'hi planti un lledoner.

El pressupost que es destina a les obres, que han de durar un mes, és de 30.203 euros.

Una de les cinc línies de treball que va presentar el Comissionat del Centre Històric era, precisament, buscar i trobar la manera de donar un ús a edificis que esti-guessin buits per mitjà de la rehabilitació o de la seva incorporació a l'espai públic.