El parc Vila Closes presenta un estat molt lamentable malgrat que només té 7 anys

El polèmic espai públic té paviments esquerdats, escocells mal mantinguts i sense arbres, i la gespa amb clapes

15.07.2016 | 08:49
Paviment del parc esquerdat
Paviment del parc esquerdat

Avui fa exactament 7 anys que va tenir lloc la visita ciutadana que va servir d'inauguració del nou parc de la plaça Catalunya de Manresa, dedicat a l'enyorat pintor Vila Closes (1921-2005), però que encara arrossega el mal nom de parc de les gàbies per les criticades estructures metàl·liques que el singularitzen.

Només 7 anys després de la seva obertura, el que es pot veure si se'n visita l'interior i es passeja per l'entorn són paviments triturats, escocells sense arbres i mal mantinguts, algun banc de fusta trencat, mànegues de rec trinxades, senyals de trànsit tapats i gespa abandonada.

Les mancances de manteniment són un problema afegit a un espai que ha encadenat inputs negatius des d'un bon principi i que no acaba de fer el pes als usuaris, que continuen tenint com a punt de trobada majoritari la plaça Catalunya malgrat la inversió d'1,4 milions d'euros per fer un pulmó verd per al barri a pocs metres de distància.

La situació no ha canviat malgrat les inversions dutes a terme per l'Ajuntament convergent després d'organitzar una consulta popular que va tenir com a opció guanyadora fer reformes al parc per treure'n les estructures metàl·liques, que majoritàriament els veïns consideraven incompatibles amb el pulmó verd que desitjaven en una part de la ciutat que té un dèficit important d'espais públics.

Precisament, aquest diari va publicar dimarts que, després de consultar una vintena de veïns, la conclusió era que consideren insuficient la reforma portada a terme fins ara i que volen fora més estructures metàl·liques.

Així com la materialització del disseny inicial del parc no va satisfer el veïnat, les reformes posteriors tampoc no han deixat, fins ara, l'espai a gust dels usuaris i, mentrestant, es va deteriorant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

El producte l'han dissenyat un grup d'estudiants entre els quals hi ha una manresana

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema