La cadira d'Antoni Llobet al ple de dijous de l'Ajuntament de Manresa serà buida. En la sessió s'acceptarà la seva renúncia com a regidor i es posarà en marxa el mecanisme per cobrir l'important forat que deixa aquest pes pesant del grup municipal de Convergència, regidor d'Habitatge i portaveu de l'equip de govern de CDC i ERC.

Antoni Llobet i l'alcalde Valentí Junyent van oferir ahir una roda de premsa que no haurien volgut protagonitzar. Se'ls notava a parts iguals contingudament emocionats i incòmodes, perquè havien estat ajornant una decisió que sabien que haurien de prendre des que el gener el número 2 de Ju- nyent va ser cridat a formar part de la cúpula del departament d'Ensenyament com a secretari de Polítiques Educatives.

Malgrat l'intent de compatibilitzar ambdues responsabilitats, la realitat s'ha imposat i el portaveu del govern municipal ha vist amb el pas dels mesos com no s'ho atrapava tot i no podia exercir les tasques de representativitat que li corresponien amb el nivell d'exigència que s'havia autoimposat.

Només començar la roda de premsa Llobet ho va deixar anar: "els càrrecs públics no estan fets per ocupar-los sinó per garantir que es pot tenir la dedicació necessària, total si pot ser, i que es compleixen els objectius proposats per servir la ciutadania".

Reserva esgotada

El polític convergent va explicar que tant ell com el govern municipal eren conscients que per poder compaginar les dues responsabilitats "no n'hi havia prou amb l'energia habitual. Calia fer servir la reserva, però la reserva dóna pel que dóna i dura el que dura".

Encarrilat el govern de coalició amb ERC i els principals temes de la regidoria d'Habitatge, Llobet passa el testimoni en la cursa de relleus de la política municipal.