En el ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous es portarà a aprovació un punt de l'ordre del dia que estableix la modificació de la retribució de l'alcalde Valentí Junyent pel fet que la ciutat ha baixat dels 75.000 habitants.

El dictamen ajusta el sou que percep l'alcalde de l'Ajuntament al tram de població de fet de la ciutat que li atribueix l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La retribució de l'alcalde va ser aprovada pel ple per acord del 30 de juny del 2015 i posteriorment modificada per l'acord del 17 de setembre del 2015.

En el primer ple del mandat, el 30 de juny, es va fixar la remuneració de govern, oposició i càrrecs de confiança de l'Ajuntament de Manresa, aprovada amb els vots dels regidors de CiU, ERC i C's en el cas dels sous i de CiU i ERC en el dels càrrecs de confiança. En el cas de l'alcalde se li va assignar un sou de 4.785 euros bruts al mes per dedicació exclusiva.

El ple de 17 de setembre va tractar el nomenament de l'alcalde com a cap de l'àrea d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació i del fet que el sou de l'alcalde sortiria dels dos ens, de forma que a l'Ajuntament constaria el 49% de dedicació parcial.

Ara, l'ajust en la remuneració de l'alcalde es fa necessari després que l'INE va atribuir a Manresa el febrer passat una població de 74.655 habitants en les dades definitives d'1 de gener del 2015. A banda d'haver d'ajustar el sou de l'alcalde, això també ha suposat a l'Ajuntament perdre el nivell de transferències de l'Estat que es dóna a la categoria de ciutats de més de 75.000 habitants.