"Jo, si la fes, potser no seria tan políticament correcte". L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va cedir la paraula amb aquesta frase a Marc Aloy, regidor de Planejament i Projectes Urbans i membre del Consorci de l'Agulla per valorar la decisió de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages de portar el de Manresa als jutjats pel canvi d'usos del Parc Tecnològic. Junyent i Aloy van parlar d'aquest tema, aquest dimecres, en la roda de premsa sobre la Bonavista.

Aloy va recordar que, quan "Sant Fruitós ja es queixava per aquesta addenda del conveni" del Parc Tecnològic, segons la qual se'n podrien ampliar els usos, inclosa la possibilitat de fer-hi un hotel, ja es va dir que, perquè sigui una realitat, caldria "tota la tramitació de la modificació del planejament, que no s'ha començat i que haurà de ser treballada i pactada en el marc del Consorci de l'Agulla, és a dir, pels dos municipis" que l'integren, Manresa i Sant Fruitós. Dit això, va expressar que "és difícil entendre aquesta demanda per una addenda del conveni que no té cap repercussió, perquè el planejament que ha de recollir els nous usos no està ni tan sols aprovat inicialment". Va "lamentar" la interposició de la demanda.

Junyent hi va afegir que no és un enfrontament entre ajuntaments o alcaldes, sinó que s'emmarca en un organisme supramunicipal "on es pot arribar i s'ha d'arribar a aquesta entesa". Va explicar que divendres passat el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, es va reunir amb ell i l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, prèviament a la Comissió de Territori d'Urbanisme, per reafirmar que "no hi havia la possibilitat de fer l'hotel allà on volia Sant Fruitós perquè no ho contemplava el pla territorial" i que, per tant, "ens sorprèn que en aquell context que representa que havia de ser de mediació no se'ns comentés això".

Aloy va recordar que la modificació de l'addenda per incloure la possibilitat de donar servei al Parc Tecnològic amb un hotel "es va fer sis mesos abans de la proposta del Portal de l'Agulla", el projecte desestimat de l'Ajuntament de Sant Fruitós per, entre d'altres, fer un hotel al costat del parc de l'Agulla.