La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) té la voluntat de créixer a Barcelona i oferir-hi estudis de postgrau. Es faria sota la marca UBarcelona, amb la qual cosa ja hi hauria els campus UVic, UManresa i UGranollers, el més recent.

Actualment, la UVic-UCC té unes oficines al carrer Pintor Fortuny de Barcelona, a tocar de la Rambla. Es tracta bàsicament d'una seu per promocionar la universitat de les comarques centrals, fer atenció presencial a estudiants o dur-hi a terme petits actes. Per qüestions d'espai no dóna per a més. La voluntat de la UVic-UCC és tenir una seu més gran per poder-hi dur a terme activitat docent, a més de la promocional. No s'ha precisat on serà, però hi ha d'haver aules per a formació.

La Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa) ja ofereix programes de màsters i postgrau a Barcelona. Es tracta del màster en Motricitat Orofacial i el Postgrau en Direcció i gestió de persones i desenvolupament del talent a les organitzacions de salut. El curs vinent hi afegirà el Postgrau en Disfàgia Orofaríngea i el Màster en Reeducació del sòl pelvià. Els cursos s'imparteixen al parc sanitari Pere Virgili.

La UVic també fa docència a Barcelona a les aules de l'escola de disseny Bau, associada a la universitat des de fa anys. Entre altres ofertes hi ha el programa Study Abroad, dirigit a estudiants de l'estranger que volen ampliar els seus estudis de disseny i empresa a la capital catalana.

La seu d'UBarcelona i també la d'UGranollers estarà dirigida per la professora d'Economia Política i fins ara directora del Centre de Formació Contínua a la UVic Neus Pons, segons va decidir a la darrera reunió del patronat de la Fundació Universitària Balmes, entitat titular de la UVic.

Nomenament de Rosich

El patronat també va aprovar el nomenament de la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, com a patrona de la fundació en substitució del també regidor a Manresa i secretari general d'Ensenyament Antoni Llobet. S'hi incorpora com a vocal.

A la reunió, el regidor de l'Ajuntament de Vic i màxim responsable de la futura Facultat de Medicina de la Uvic-UCC Joaquim Arimany va informar que al setembre la Generalitat incorporarà el grau de Medicina a la programació del curs 2017-2018, i que ha de validar el seu pla d'estudis. Després d'això farà falta que el govern espanyol concreti el número de places que s'hi autoritzen.

Arimany també va explicar que els ajuntaments de Vic, Manresa, Ripoll, Manlleu, Torelló i Olot han aprovat una moció de suport al projecte. A Manresa es va aprovar al ple municipal del juny.

Per altra part, segons va publicar el diari El 9 Nou de Vic, la UVic-UCC concentrarà en un sol centre de la capital d'Osona els estudis de Ciències de la Salut, inclosa la futura Facultat de Medicina. Es construiria al voltant del teatre de l'Atlàntida de Vic, i no a l'antic complex fabril de Can Baumann com s'havia anunciat en un principi. La manca d'espai a l'antiga fàbrica ha estat el motiu del canvi.

Medicina a Manresa

Els estudis de Medicina que s'oferiran a Manresa s'impartiran a la FUB i a la Clínica Universitària. Almenys, els dos primers anys. Més endavant, s'haurà de preveure, segons va manifestar a principi de curs el vicerector de la UVic-UCC i director general de la FUB, Valentí Martínez (veure Regió7 del 17 de novembre del 2015).

Aleshores també va afirmar que encara s'ha de definir què es farà al campus de Vic i què al campus de Manresa.