La reformada Convergència, ara Partit Demòcrata Català (PDC), ha celebrat des d'ahir i fins a les 2 d'aquest migdia la votació per decidir els nous òrgans nacionals i la direcció executiva nacional de la formació. El bagenc David Bonvehí, que encapçala una de les candidatures de la direcció executiva al costat de Marta Pascal, candidatura que es presenta 'a priori' com la preferida, ha emès el seu vot a la seu de CDC, al carrer d'Alfons XII de Manresa, cap a 3/4 d'11 del migdia. Fins a les 12 hi havien passat una setantena de persones per emetre el seu vot, que també es pot fer via Internet. Els resultats es faran públics cap a les 5 de la tarda.

Bonvehí ha aprofitat l'ocasió per remarcar la «il·lusió» amb què la seva candidatura afronta la votació i ha insistit que si hagués estat per ells, la votació per escollir la presidenta del Congrés hagués anat molt diferent, i que la investidura del govern a Madrid serà, lògicament, un dels primers temes que tractaran si guanyen: «nosaltres, lògicament, amb els nostres vots no farem president Mariano Rajoy», ha remarcat.

Ha aprofitat el ressò dels mitjans de comunicació que l'han esperat a la seu de CDC a Manresa per demanar que el màxim d'associats del partit vagin a votar. Alhora, ha remarcat la «renovació» que implica la seva candidatura, on només un membre dels dotze que la integren, Marta Pascal, era la direcció de Convergència. També l'ha definit com una candidatura «de tots els territoris, insistint en el fet que els seus membres són «gent que no hem tingut responsabilitats de primer nivell». Ha preferit no donar a conèixer el seu vot a la presidència del consell nacional entre Joan Vila, Mercè Conesa i Santi Vila.

Cal recordar que quatre dels dotze integrants de la candidatura encapçalada per Bonvehí i Pascal per dirigir el nou Partit Demòcrata Català són del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat Nord: David Saldoni, Marc Castells, Xavier Fonollosa i el mateix Bonvehí. Pascal és osonenca. Cinc de dotze, és el 40%.