L'Espai Manresa 1522 del teatre Conservatori va ser el lloc escollit, divendres al migdia, pel govern manresà per fer balanç del primer any de mandat. L'alcalde, Valentí Junyent, va insistir a parlar d'un govern, el de coalició de CDC amb ERC, "fort", i va dir que "estem satisfets de la valoració" resultant.

Van acompanyar Junyent la majoria de regidors, amb la primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, asseguda a la taula, i la resta fent de públic. No hi eren, per permís de maternitat i de paternitat, respectivament, Àuria Caus i Pol Huguet. Tampoc no hi va assistir Jaume Torras, per temes d'agenda, ni Antoni Llobet, que ha plegat de regidor per poder-se centrar en la seva feina a la Generalitat.

Junyent va parlar de tres prioritats durant aquest any de mandat, en el qual no va voler diferenciar el temps que CDC ha governat sola, a partir de les eleccions del maig, i el que ho ha fet amb ERC, a partir del febrer del 2016. Va remarcar que "hem constituït un govern fort per a la ciutat", i va repassar els temes en què s'ha incidit amb més voluntat. Els serveis socials, "que sempre hem dit que eren una prioritat, des de l'habitatge fins a les diferents qüestions relacionades amb el benestar de les persones". També va remarcar la capacitat de "desencallar projectes importants de la ciutat": la rotonda de la Bonavista, l'acord per convertir els antics jutjats en la seu de la Generalitat a Manresa i la injecció de 3,6 milions d'euros a l'antic Col·legi Sant Ignasi. Com a tercer element va esmentar "l'ambició per reforçar la projecció de la ciutat de cara al futur i accedir a fons europeus". Estefanell va valorar "la majoria sòlida" del govern manresà com el camí per portar a terme "els projectes de futur necessaris per a Manresa", buscant sempre el màxim consens.