L'Ajuntament de Manresa ha comprat la finca número 8 del carrer Amigant, a tocar de l'antiga propietat de la congregació religiosa de les Germanes Josefines on ara hi ha l'Ateneu La Sèquia.

Es tracta d'una petita finca situada al carrer Amigant, tocant a la Casa Amigant, antiga i amb una façana amb cert interès arquitectònic. Segons va explicar el govern municipal, en el mandat anterior la propietat la va oferir a bon preu a l'Ajuntament. Com que aquesta finca és annexa a la Casa Amigant, que ja és de propietat municipal, va semblar interessant poder-la comprar per tal que donés més joc a les futures activitats que s'hi puguin dur a terme. És per aquests motius que es va decidir comprar-la.

El ple municipal va donar llum verd a una modificació de finançament necessària per pagar la compra d'aquesta finca, l'expropiació del número 98 de la carretera de Vic, cantonada amb Bisbe Comas (es tracta d'una expropiació de Bonavista el cost de la qual s'ha fet front a través de diversos pagaments) i l'acord signat amb les Germanes Josefines per la Casa Amigant. En total, s'ha arribat als 405.000 euros.