La CUP i DM es van quedar sols defensant que l'Ajuntament de Manresa no tingui presència institucional en cap acte de caràcter religiós.

L'equip de govern de CDC i ERC va votar en contra de la moció perquè consideren que l'alcalde i els regidors són "servidors públics" i el seu lloc és "al costat de la ciutadania", va explicar Mercè Rosich.

I això vol dir exercir el paper de representativitat institucional quan aquesta sigui sol·licitada, ja siguin cultes ortodoxes, musulmans, evangelistes, catòlics o d'altres.

Jordi Masdeu (CUP) i Dídac Escolà (DM) van defensar la necessitat de "desvincular" la representació institucional de l'Ajuntament dels actes religiosos, i que els representants públics que hi vulguin assistir ho facin a títol individual.

La moció rebutjada sol·licitava retirar de tots els edificis públics de la ciutat la simbologia religiosa, excepte quan es pugui considerar patrimoni artístic, cultural o històric. També, no incloure en cap programa d'actes institucionals convocats i organitzats per l'Ajuntament cap litúrgia de caràcter religiós, i respectar alhora les tradicions populars.