El nom de Josep Rueda és indestriable de la Font dels Capellans. Va ser de les primeres persones que s'hi van instal·lar, el 1975. Va entrar a l'associació de veïns del barri el 1980 i al cap de poc ja es va convertir en el president de l'ens veïnal. Fa 33 anys. Rueda va confirmar aquest diumenge a Regió7 que plega. El març vinent se celebrarà l'assemblea de veïns, on avança que es farà efectiu el seu relleu. La salut no l'acompanya i té ganes de descansar i de disposar de més temps per estar amb els seus.

Rueda (Almeria, 1945) estima tant la Font que fins i tot s'ha preocupat de buscar una persona que el substitueixi, a la qual està educant en la seva futura responsabilitat, la presenta a les entitats i li traspassa els seus coneixements, que no són pocs. Assegura que aquesta vegada va de debò, que plega "sí o sí" i que té el compromís del seu substitut que no es farà enrere. Després, lògicament, serà decisió dels veïns donar-hi el vistiplau. El març del 2011 també va anunciar que plegava, però finalment no ho va fer per la manca d'una candidatura per substituir-lo, i va renovar.

Exregidor de CiU i expresident de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, les d'aquest cap de setmana han estat les darreres festes d'estiu de la Font que ha viscut com a president i, curiosament, recorda, ha estat la primera vegada que s'han hagut de suspendre tots els actes per culpa del mal temps. Va ser divendres. Com que tampoc no es va fer el pregó a càrrec d'Alexis Serra, cap de Gabinet de la consellera de Presidència, a canvi, es va celebrar una petita trobada a la sala polivalent amb Serra, l'alcalde Junyent i regidors de l'Ajuntament i l'exconseller Felip Puig, amb qui Rueda comparteix una bona amistat.

Per sort, dissabte, es van poder fer tots els actes previstos. Rueda destaca que el concert de Swing Latino va omplir la plaça de la Pau, on ahir al matí hi va haver activitats per al més petits. A la tarda hi havia havaneres i, per acabar la jornada i les festes, nit andalusa.