Més de 800 usuaris de Serveis Socials han donat suport a entitats de la ciutat

El programa municipal Entre Tothom promou la inclusió social a través de la participació en projectes de les associacions manresanes

26.07.2016 | 08:17
D´esquerra a dreta, Marco, Pardo i la regidora Santolària
D´esquerra a dreta, Marco, Pardo i la regidora Santolària

L'Ajuntament de Manresa ofereix a les persones usuàries de Serveis Socials municipals la possibilitat que donin suport a activitats o projectes d'entitats de la ciutat o del mateix Ajuntament. La iniciativa forma part del programa Entre Tothom, que té com a objectiu promoure la inclusió de les persones usuàries dels esmentats Serveis Socials.

El projecte l'impulsa l'Ajuntament de Manresa i el gestiona la Fundació Apip-Acam. La idea d'Entre Tothom és que els usuaris participin en activitats de les entitats de la ciutat per fomentar la seva relació amb l'entorn, ampliar la seva xarxa social i promoure la seva implicació social i comunitària. Actualment hi ha 32 entitats a Manresa que col·laboren activament en el projecte. Des de la seva creació el 2012 hi han participat 800 usuaris de Serveis Socials.

El programa fa de pont entre les persones que mostren un interès i una motivació a col·laborar en alguna entitat de la ciutat, i aquesta entitat. En fa l'acompanyament i seguiment fins que l'usuari de Serveis Socials ja s'hi integra totalment. L'Ajuntament acaba de renovar el conveni amb la Fundació Apip-Acam per continuar el projecte.

Entre les entitats que hi participen hi ha associacions de veïns, fundacions d'àmbit sanitari, entitats socials i associacions de comerciants. Les persones derivades de Serveis Socials prenen part en les activitats de l'entitat, que en alguns casos són col·laborar en l'organització de les festes del barri i en altres donar suport logístic a esdeveniments de la ciutat com la Transèquia, la Manresa Solidària o la Setmana dels Drets dels Infants.

A la renovació del conveni entre l'Ajuntament i Apip-Acam, la regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària, va assegurar que l'objectiu de Serveis Socials "no es limita a donar ajudes", sinó que també és "acompanyar les persones perquè surtin de la seva situació". El programa Entre Tothom va en aquesta línia.

Per part de la Fundació Apip-Acam, Natxo Pardo assegura que és un projecte "molt innovador" ja que els usuaris de Serveis Socials tenen una "participació activa" i una "acció positiva" sobre el teixit social de la ciutat. Segons la seva opinió, el projecte té una transcendència molt important per a la ciutat i transforma "en positiu" una persona que rep ajuda dels Serveis Socials. A més a més "trenca estereotips de la imatge que es té dels usuaris dels Serveis Socials".

La responsable d'Entre Tothom, Iolanda Marco, ha explicat que el 10 % de les persones derivades de Serveis Socials s'acaben quedant a l'entitat, i ha animat més associacions a adherir-se al projecte. Es va posar en marxa el 2012, i des d'aleshores hi han pres part 800 usuaris de Serveis Socials. Aquest 2016 ja en són 108.

La Fundació Apip-Acam és una entitat sense ànim de lucre que fa 30 anys que treballa en l'àmbit social i comunitari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Els estudiants en un dels exercicis al llarg del camí ignasià
Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Un grup d'alumnes de l'escola FEDAC va fer el darrer tram del camí ignasià entre Castellgalí i...

Minimarató de reanimació cardiopulmonar amb 1.400 alumnes

Nens i joves de primària, ESO i cicles de grau superior aprendran a fer anar un desfibril·lador

Ple de Manresa: aprovat per unanimitat batejar amb el nom d´Andreu Vivó la sala de gimnàstica artística del Vell Congost

Ple de Manresa: aprovat per unanimitat batejar amb el nom d´Andreu Vivó la sala de gimnàstica artística del Vell Congost

En la sessió d'aquest dijous també s'han acordat els canvis a Aigües de Manresa mentre els...

Alumnes d´ESO de Manresa experimenten l´espiritualitat del Camí ignasià

Alumnes d´ESO de Manresa experimenten l´espiritualitat del Camí ignasià

Estudiants de secundària participen en un itinerari amb activitats de meditació i gestió de les...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema