L'Ajuntament insisteix que al camí de la Vall del Paradís no s'ha destruït patrimoni

El consistori manresà ha contestat la instància dels detractors per com s'ha urbanitzat el via. Li retreuen que no rebat cap dels seus arguments

30.07.2016 | 07:43
Un tram del camí de la Vall del Paradís amb la nova urbanització
Un tram del camí de la Vall del Paradís amb la nova urbanització

La urbanització del camí de la Vall del Paradís viu un nou episodi de desacord. Membres del Centre d'Estudis del Bages (CEB), l'Associació Memòria i Història de Manresa i els Amics de l'Art Romànic del Bages continuen pensant que no s'ha fet bé, i l'Ajuntament insisteix que sí i que en cap cas no s'ha destruït patrimoni, com afirmen els primers.

El maig passat, Jaume Serra, del CEB; Joaquim Aloy, de l'Associació Memòria i Història; Lluís Matamala, advocat i amant del patrimoni; Albert Fàbrega, historiador; Climent Guitart, metge i propietari de la casa que hi ha a l'inici del camí; i Josep Llobet, dels Amics de l'Art Romànic, van entrar una instància a l'Ajuntament per donar suport, amb fotografies, documents i mapes, a les seves queixes, segons les quals la urbanització del camí no s'ha fet correctament. Entre d'altres, denunciaven que s'havia "malmès un empedrat històric que formava part de la xarxa viària de Catalunya i, per tant, del patrimoni de la ciutat".

L'Ajuntament ha respost la instància aquest mes i insisteix, com havia fet amb anterioritat, que "no hi ha hagut una destrucció del patrimoni com la que denuncieu", i reitera la seva confiança que l'actuació es va fer correctament, tenint en compte les prescripcions de l'arqueòleg responsable de fer-ne el seguiment sobre l'antiguitat de les restes. En la seva resposta lamenta "que tingueu una percepció tan negativa de la intervenció feta". Recorda que "es van fer unes reunions prèvies per informar de les actuacions programades i per recollir les diferents opinions. Ens sap greu si això no va ser prou per trobar un bon punt d'entesa i entenem que caldrà millorar la comunicació en properes actuacions".

Els detractors de la urbanització del camí que uneix el Pont Vell amb la Cova critiquen que en la seva resposta l'Ajuntament "no contraargumenta cap dels nostres arguments, ni aporta res de nou: prova, document, foto, res de res". Li retreuen el to utilitzat, que qualifiquen de ser "una lloança d'ells mateixos" i "prepotent".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Els treballadors municipals de Manresa amenacen dur les seves protestes al carrer

Els treballadors municipals de Manresa amenacen dur les seves protestes al carrer

Els funcionaris assisteixen al ple municipal com a mesura de pressió per demanar millores

L´Ajuntament de Manresa deixa de ser amo únic de les Aigües però hi continuarà manant

L´Ajuntament de Manresa deixa de ser amo únic de les Aigües però hi continuarà manant

L'ara societat municipal de l'Ajuntament de Manresa canviarà per adaptar-se a la directiva europea

Alumnes d´ESO de Manresa experimenten l´espiritualitat del Camí ignasià

Alumnes d´ESO de Manresa experimenten l´espiritualitat del Camí ignasià

Estudiants de secundària participen en un itinerari amb activitats de meditació i gestió de les...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema