L'Ajuntament crea targetes alimentàries per garantir àpats a l'estiu a infants en risc

El servei s'ha ofert a famílies de 329 nens que durant el curs tenen una beca menjador

30.07.2016 | 07:43

Garantir l'alimentació necessària als nens i nenes en situació de vulnerabilitat i risc de pobresa durant els mesos d'estiu, quan les escoles estan tancades, és l'objectiu d'unes targetes alimentàries que ha posat en marxa l'Ajuntament de Manresa. Ho ha fet conjuntament amb entitats socials que formen part de la Taula del Tercer Sector. El suport s'ha ofert a famílies de 329 infants que al llarg del curs tenen beca menjador.

Són targetes que tenen un import limitat de 26 euros al mes per complementar l'alimentació dels infants. Estan actives els mesos de juliol i agost, i són els Serveis Socials municipals els que en determinen les persones beneficiàries. És Creu Roja, però, qui gestiona el programa, perquè, segons una nota informativa de l'Ajuntament, "disposa dels mecanismes necessaris per fer-ho, ja que atén usuaris tot l'any i té un proveïdor adequat per a aquesta finalitat".

L'entitat és qui reparteix les targetes i comprova que les compres que es duguin a terme siguin d'aliments i es compleixin les condicions pactades amb les famílies. El pressupost d'aquest projecte és de 17.108 euros.

A part de les targetes, l'Ajuntament manté durant l'estiu l'activitat de tres centres oberts municipals per fer-hi casals per a una seixantena de nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, igualment en situació de risc. Estan pensats per donar continuïtat als centres que funcionen tot l'any amb l'objectiu d'atendre infants i adolescents vulnerables per potenciar el seu aprenentatge i compensar els dèficits socioeducatius que puguin presentar.

Durant la seva estada als casals, també se'ls garanteix una alimentació equilibrada i saludable amb un esmorzar i el dinar. Aquests centres oberts els paga la Generalitat, que ha fet una aportació de 45.675 euros.

En paral·lel també hi ha en funcionament el de les Escodines, un projecte de l'Associació de Veïns que va iniciar l'estiu de l'any passat. Ofereix activitats culturals i d'oci a una seixantena de nens i nenes, i un berenar complet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa impulsa que aturats trobin feina en el sector agrari

Qui estigui interessat a desenvolupar una carrera professional agrària pot adreçar-se al Centre...

La Generalitat retira 750.000 euros més de subvenció de l´edifici Impuls

La Generalitat retira 750.000 euros més de subvenció de l´edifici Impuls

Els diners són de la segona convocatòria Feder i s'afegeixen als 1,2 milions d'euros ja revocats

Manresa participa en un projecte europeu per al tractament de residus valorat en 2,2 milions d´euros

Manresa participa en un projecte europeu per al tractament de residus valorat en 2,2 milions d´euros

S'investiguen nous mètodes per disminuir costos per eliminar els lixiviats, aigües contaminades...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema