Per primera vegada el pregó institucional de la Festa Major de Manresa es pronunciarà a dues veus. Els pregoners seran els manresans Maria Mercè Conangla i Jaume Soler, psicòlegs experts en autoconeixement i psicologia personal.

Són els creadors del model anomenat Ecologia Emocional i creadors de la Fundació Àmbit Ecologia Emocional, que enguany celebra el seu vintè aniversari. L'acte se celebrarà el dissabte 27 d'agost a 2/4 d'1 del migdia al Saló de Sessions de l'Ajuntament.

Segons el consistori, la tria de Conangla i Soler "emfatitza la importància que la ciutat de Manresa atorga a la feina ben feta, a la formació, a l'estudi i a la investigació en qualsevol àmbit d'expertesa". La Fundació que dirigeixen és una institució capdavantera en el creixement personal i es basa en un sistema que ofereix espais i eines per aprendre a millorar de forma individual i col·lectiva, i a gestionar el món emocional i relacional.

Maria Mercè Conangla Marin (Manresa, 1958) és presidenta de la Fundació Àmbit Ecologia Emocional i directora de l'Institut EE. Psicòloga clínica i educativa, i infermera especialitzada en pediatria, dietètica i nutrició. El seu camp d'expertesa és el de la gestió emocional, entrenament en competències de lideratge i comunicació no verbal. Treballa com a formadora i consultora en l'àmbit docent i sanitari. Col·labora amb diverses universitats, hospitals i institucions com a conferenciant, formadora i dinamitzadora d'equips de treball. Dirigeix el Màster d'Ecologia Emocional (a Barcelona, Madrid, Saragossa, Mèxico DF i Guadalajara) i el Programa Universit@rtdelviure de Fundació ÀMBIT. També col·labora amb la Universitat de Barcelona amb diferen ts postgraus i màsters.

És cocreadora del model Ecologia Emocional, escriptora i conferenciant. Sol participar com a especialista en diferents mitjans de comunicació, entre ells amb el programa "L'Ofici de Viure" de Catalunya Ràdio i alguns programes de TV com "Bricolatge Emocional" de TV3, "Suma Positiva" o a "Els Matins" de TV3. Ha participat com a coordinadora i experta al Pla Nacional de Valors promogut per la Generalitat de Catalunya.

Jaume Soler Lleonart (Manresa, 1950) és fundador i president honorífic de la Fundació Àmbit Ecologia Emocional. Graduat en Psicologia, especialitats Empresa i Clínica. Ha realitzat diversos màsters i cursos de postgrau. A nivell professional s'ha especialitzat en consultoria i desenvolupament d'equips directius i RRHH en empreses tant del sector industrial i sanitari com de serveis, en companyies nacionals i multinacionals. És creador de la metodologia de la "no implicació" que s'aplica amb molt d'èxit des de fa vint anys als grups de creixement personal de la fundació. Cocreador del model Ecologia Emocional.

En aquest moment dedica el seu temps a la fundació, capacitant persones, formant formadors, i generant projectes socials que repercuteixin en la millora de l'ecosistema humà. Escriptor. Conferenciant i formador a Espanya i Llatinoamèrica on ha fundat l'Institut Ecologia Emocional amb seu a Mèxic D.F.

L'any passat el pregoner de la Festa Major va ser el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña.