Terra de les jardineres i envasos escampats pel terra, i llaunes de cervesa sota els bancs de la plaça de Fius i Palà, al costat del conjunt escultòric L'Acollida. A Sant Domènec, brutícia a dins de la font, on veïns de l'edifici del davant, la Buresa, afirmen que és habitual veure-hi canalla banyant-s'hi.

Ningú no diria que en dues de les places més cèntriques de Manresa (les veïnes Sant Domènec i Fius i Palà), que conformen el considerat centre neuràlgic de la ciutat, l'incivisme ha convertit imatges com les que il·lustren aquesta galeria en habituals. Van ser fetes aquesta setmana, entre la tarda de dimarts i primera hora de dimecres, per dos veïns. La seva indignació, va dir un d'ells, és compartida per la gent que viu a la zona, que ha d'assistir "diàriament" a l'espectacle que propicia l'incivisme d'alguns ciutadans. Música fins a la matinada, gent beguda, crits i molta deixadesa.

Un d'ells, que és el responsable de netejar la cabina de Sant Domènec que fa de vàter públic, va explicar que, la setmana passada, tres cops, i aquesta, un, s'havia trobat excrements al terra d'aquest servei públic. L'altre veí va comentar que la manca de presència de la Policia Local ha convertit aquest punt en un espai ideal per als incívics. "Tots els veïns ho vivim amb molta preocupació".

Aquest dijous mateix, va relatar que uns nens, que anaven acompanyats de monitors, es van dedicar a pintar amb guix l'escultura de L'Acollida.