Fins a nou ciclistes sancionats hi va haver a Manresa l'any passat. La Policia Local considera que són pocs perquè asseguren que la xifra d'infractors és més elevada. El principal problema per als agents és que no poden identificar els ciclistes si no s'aturen quan la Policial Local els crida l'atenció i, segons aquesta, les bicicletes no tenen cap element identificador -com la matrícula dels cotxes-, i això impossibilita saber qui està infringint les normatives de mobilitat de bicicletes.

La principal infracció dels ciclistes és que circulen per la vorera. L'Ordenança de Circulació i Mobilitat especifica que els ciclistes tenen prohibit anar per les voreres i per l'andana central del Passeig, exceptuant en tots dos casos els trams degudament senyalitzats per a les bicis. No fer cas d'aquesta normativa pot suposar una multa lleu que pot arribar als 100 euros. En queden deslliurats els menors de 7 anys que van acompanyats d'un adult a peu.

L'Ajuntament de Manresa va aprovar l'ordenança el 2010, un cop va entrar en funcionament el principal carril bici, el que va del parc de l'Agulla fins al Congost. Les multes poden arribar fins a 100 euros, i circular per la vorera és considerat com una falta lleu.

L'ordenança assenyala que "les bicicletes poden circular per la calçada, per les àrees de vianants (illes de vianants, o zones de vianants, parcs, passejos i places) i per les zones senyalitzades específicament, excepte en moments d'aglomeració de vianants, en què hauran de baixar de la bicicleta i anar a peu", i que "hauran de dur un timbre i circular amb llums i elements reflectors durant les hores nocturnes". L'estacionament de les bicicletes ha de ser en llocs habilitats per fer-ho.