El nucli històric guanya un nou espai públic al carrer d'Urgell amb el de la Mel

Les obres per tenir una zona més d'esbarjo i de passeig per als veïns han finalitzat

01.08.2016 | 17:51
El nou espai que s´ha recuperat al nucli antic de Manresa
El nou espai que s´ha recuperat al nucli antic de Manresa

El centre històric de Manresa guanya un nou espai urbà amb la finalització de les obres d'urbanització de la nova plaça situada entre els carrers d'Urgell i de la Mel de Manresa. Es tracta d'un espai de 298 metres quadrats i que esdevé a partir d'ara nou indret on els ciutadans podran passejar. És una finca on hi havia hagut un establiment de marbres. Queda pendent només la instal·lació de jardineres i, a l'hivern, és previst que s'hi planti un lledoner.

Els treballs han durat poc més d'un mes. El 20 de juny passat van començar les obres d'enderroc de la finca que hi havia en aquest punt i posteriorment va començar la urbanització: pavimentació amb peces de formigó en una part de l'espai, paviment de sauló de la placeta resultant, instal·lació de bancs, ubicació de pilones que evitin l'aparcament de vehicles al nou espai, i reubicació dels contenidors d'escombraries. També s'han impermeabilitzat les parets mitgeres que queden al descobert.

En aquest moment queda només una tanca d'obra per evitar l'aparcament de vehicles just al vèrtex del xamfrà, que serà substituïda per jardineres, tal com s'ha aprovat en el Consell de Districte. L'Ajuntament es felicita per aquesta actuació perquè per una banda es posa fi als inconvenients que suposen els edificis sense ús durant un període llarg de temps, ja que suposen brutícia, pudors i risc per als vianants. Per altra banda, es guanya una altra placeta per a l'ús públic i l'embelliment del barri, que podrà acollir tota mena d'activitats. En aquest sentit, cal recordar que la primera prioritat del Comissionat del Centre Històric és donar ús als espais tancats i abandonats, ja sigui a través de la rehabilitació d'edificis o de la seva incorporació a l'espai públic.

La iniciativa s'emmarca en el projecte de recuperació d'espais abandonats i s'afegeix al que ja es va inaugurar en el solar situat a la Muralla de Sant Francesc. El pressupost de l'actuació ha estat de 30.203 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa serà present demà a l´acte de la Generalitat per exigir a Renfe més bon servei

Manresa serà present demà a l´acte de la Generalitat per exigir a Renfe més bon servei

Front comú contra una situació que es considera "inacceptable"

Usuaris drets o sense servei , el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

Usuaris drets o sense servei , el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

El comitè s'ha reunit amb el departament de Treball just quan arrenca la segona setmana de...

Obren el termini per contractar 55 monitors per al Campi Qui Jugui

Obren el termini per contractar 55 monitors per al Campi Qui Jugui

Des d'avui i fins al 3 de novembre és obert el període de sol·licituds per treballar com a...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema