El president del Bàsquet Manresa, Jaume Arnau, simultanejarà el càrrec amb una dedicació parcial a l'Ajuntament.

La renúncia d'Antoni Llobet a l'acta de regidor (vegeu diari del 19 de juliol) va deixar un espai per cobrir dintre del grup municipal que ocuparà el número 11, Jaume Arnau, després que Elisabet Descals, que ocupava el desè lloc de la llista i a qui pertocaria assumir el càrrec, hagi comunicat que renunciarà al seu dret a obtenir la condició de membre corporatiu de l'Ajuntament de Manresa per motius personals.

D'aquesta forma el grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya quedarà complet després que el darrer ple municipal se celebrés amb la cadira buida d'Antoni Llobet.

Una altra cosa és com quedarà configurat el govern conjunt entre CDC i ERC.

El que se sap fins ara és que les responsabilitats que exercia Antoni Llobet -portaveu del govern de coalició amb ERC, regidor d'Habitatge i president de l'Àrea de Drets i Serveis a les Persones- continuaran circumscrites a l'àmbit de Convergència.

Esquerra no ha mostrat aspiracions de fer-se càrrec de cap de les tasques que duia a terme Antoni Llobet.

Ple extraordinari a la vista

El procediment per cobrir la vacant de Llobet, perquè es pugui concentrar a exercir les seves funcions de secretari de Polítiques Educatives del departament d'Ensenyament de la Generalitat, passa per presentar la seva renúncia a l'acta de regidor, que ja va signar el 18 de juliol passat.

En el ple municipal del 21 de juliol es va prendre coneixement de la renúncia i en els propers dies es comunicarà a la Junta Electoral Central, juntament amb la d'Elisabet Descals.

Si la Junta Electoral Central donés amb agilitat el vistiplau a les dues renúncies, en un ple extraordinari del mes de setembre es podria oficialitzar la predisposició d'Arnau a assumir l'acta de regidor que queda vacant i, el mateix mes, en el ple ordinari ja es podria presentar a aprovació la remodelació del govern.

Aquesta remodelació pot ser per fer els mínims ajustos o tenir un abast més gran.

Cal tenir present que amb relació a la configuració del govern que hi havia pressupostada queda una dedicació completa per cobrir, ja que Llobet va renunciar al sou de l'Ajuntament. Arnau cobrirà part d'aquesta dedicació, però no tota, ja que no treballarà a l'Ajuntament en exclusiva.

No serà regidor d'Esports

Pel que fa a les funcions que Jaume Arnau assumirà un cop sigui nomenat regidor de l'Ajuntament de Manresa, en aquests moments el que està clar és que no serà regidor d'Esports, perquè es podrien solapar atribucions com a president del Bàsquet Manresa.

Si no canvia la cosa, el seu àmbit de responsabilitat se circums-criurà a les que el pacte de govern amb Esquerra atribueix a Convergència.

També cal tenir en compte que hi ha pesos pesants de Convergència amb molta experiència en les seves funcions. Però tampoc es pot ignorar que Jaume Arnau té un perfil executiu i experiència en gestió.

Arnau és llicenciat en Educació Física. Assessor-coach d'exercici i salut. S'ha especialitzat en gestió esportiva i ha estat vinculat a Via-Sport, Club Natació Manresa, Terrassasports i al Grup Cube. Ha fet de preparador físic del Terrassa FC SAD a la 2a Divisió A de futbol i d'aquesta entitat ha estat el president del consell d'administració.

L'acceptació d'Arnau ha fet innecessari consultar la següent a la llista, la representant d'Unió Meritxell Soler, número 12. La número 13 és Neus Comellas, que té un dilatat currículum professional en el sector de la comunicació i és directora comercial de les emissores de Catalunya Ràdio.