La basílica de la Seu de Manresa no es cansa de demostrar la raó de ser d'aquella frase segons la qual una cosa va més lenta que les obres de la Seu. L'extrema lentitud amb què treballa el bisbat de Vic, juntament amb la parsimònia que hi afegeix la burocràcia, fan que tot vagi molt, massa, a poc a poc.

L'associació dels Amics de la Seu, entitat que fa 45 anys que té cura del temple propietat del bisbat, va iniciar un acapte fa 5 anys per restaurar un vitrall molt malmès del temple, el de la capella de la Puríssima, però, com que ja es va restaurar sencer amb les obres del conveni de la Seu corresponents al 2014, es va fer necessari estudiar on calia destinar els diners i, sobretot, mirar que quadrés la intervenció amb el que s'havia recaptat: més de 40.000 euros. Es va decidir que servirien per restaurar, sencer, un mur de la façana sud.

Finalment, l'actuació es podrà executar perquè l'entitat ha signat un conveni amb el bisbat que ho permet, perquè sense el seu permís no es pot fer res. Amb tot, per començar les obres, amb una durada d'uns tres mesos, cal el vistiplau al projecte de la Comissió de Cultura de la Generalitat, a Vic, i de l'Ajuntament, tots dos en tràmit.

El mur que es restaurarà és el que queda al costat del portal de Sant Antoni, també conegut com del Lledoner i del Fossar, a la façana sud. La idea és que, mentre que les obres fruit del conveni a quatre bandes per a la restauració de la Seu van cremant etapes en direcció a aquest portal, aquesta actuació comenci a partir d'aquest portal per trobar-se amb les altres. La restauració inclou el mur de contrafort a contrafort fins al primer terrat, inclosa la motllura de coronament i la de sota el vitrall. No es farà el vitrall, que correspon a la capella de l'Esperit Sant, perquè es va restaurar fa temps.

Final del 2011

Els Amics de la Seu van posar en marxa a final del 2011 un acapte popular per restaurar la finestra i el vitrall de la capella de la Puríssima perquè perillava de caure, fins al punt que van instal·lar una protecció a la part de fora per si hi havia algun despreniment.

En les obres del 2014 per restaurar-lo es va comprovar que havia rebut de valent durant l'incendi del 1714 i la Guerra Civil Espanyola.