Es renova el conveni del programa "Fer de tiets", a Manresa

Famílies voluntàries acullen algun cap de setmana o dies festius infants en situació de risc o desemperament

04.08.2016 | 13:18
La regidora Rosich, Juan Manual Bendala de la Fundació Cots i l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, a la signatura del conveni
La regidora Rosich, Juan Manual Bendala de la Fundació Cots i l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, a la signatura del conveni

L'Ajuntament de Manresa i la Fundació Cots, que té per objectiu proporcionar atenció a nens i nenes en situació de risc i desemparament, han renovat el conveni perquè famílies voluntàries puguin "fer de tiets" d'aquests infants durant els caps de setmana. D'aquesta manera se'ls hi dóna suport per a la seva sociabilització i per al seu creixement integral.

La Fundació Cots gestiona cinc Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAE) a Manresa. Treballa amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència a través de l'acolliment en aquests centres. També es fa càrrec del Servei d'Integració en Família Extensiva que fa seguiment de nois sota la seva tutela que viuen amb la seva família extensa com ara els avis, els tiets o els germans.

Els CRAE tenen com a objectiu oferir als infants una alternativa al medi familiar que no tenen, o que pateix greus dificultats o deteriorament. Per la seva part l'Ajuntament compta amb el programa "Fer de tiets", una borsa de persones voluntàries que prèviament han rebut formació, perquè acullin infants del CRAE algun cap de setmana o festiu.

Ara han renovat la seva col·laboració amb la voluntat d'integrar els infants en famílies i que això permeti "compensar mancances socioeducatives i emocionals". En aquests casos les famílies acollidores ofereix de forma voluntària i desinteressada una atenció complementària a l'infant en uns moments concrets i com farien uns "tiets" en la mesura que els pares biològics no li poden proporcionar.

Coincidint amb la renovació d'aquest conveni l'Ajuntament de Manresa ha fet una crida perquè famílies manresanes s'afegeixin al projecte. Compten amb el suport de professionals i reben una formació específica. És la Fundació Cots qui proposa els infants susceptibles de participar en el projecte.

Han signat el conveni l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el director de la Fundació Cots, Juan Manuel Bendala Maurenza. També hi ha estat present la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut, Mercè Rosich.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema