L'Ajuntament de Manresa i la Fundació Cots, que té per objectiu proporcionar atenció a nens i nenes en situació de risc i desemparament, han renovat el conveni perquè famílies voluntàries puguin "fer de tiets" d'aquests infants durant els caps de setmana. D'aquesta manera se'ls hi dóna suport per a la seva sociabilització i per al seu creixement integral.

La Fundació Cots gestiona cinc Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAE) a Manresa. Treballa amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència a través de l'acolliment en aquests centres. També es fa càrrec del Servei d'Integració en Família Extensiva que fa seguiment de nois sota la seva tutela que viuen amb la seva família extensa com ara els avis, els tiets o els germans.

Els CRAE tenen com a objectiu oferir als infants una alternativa al medi familiar que no tenen, o que pateix greus dificultats o deteriorament. Per la seva part l'Ajuntament compta amb el programa "Fer de tiets", una borsa de persones voluntàries que prèviament han rebut formació, perquè acullin infants del CRAE algun cap de setmana o festiu.

Ara han renovat la seva col·laboració amb la voluntat d'integrar els infants en famílies i que això permeti "compensar mancances socioeducatives i emocionals". En aquests casos les famílies acollidores ofereix de forma voluntària i desinteressada una atenció complementària a l'infant en uns moments concrets i com farien uns "tiets" en la mesura que els pares biològics no li poden proporcionar.

Coincidint amb la renovació d'aquest conveni l'Ajuntament de Manresa ha fet una crida perquè famílies manresanes s'afegeixin al projecte. Compten amb el suport de professionals i reben una formació específica. És la Fundació Cots qui proposa els infants susceptibles de participar en el projecte.

Han signat el conveni l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el director de la Fundació Cots, Juan Manuel Bendala Maurenza. També hi ha estat present la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut, Mercè Rosich.