Fins al 9 de setembre el Centre Cívic de les Escodines de Manresa ofereix un servei gratuït d´activitats per a nens de 3 a 16 anys de famílies ateses pels Serveis Socials de la ciutat, i ahir dijous va rebre la visita i l´ajuda de la regidora d´Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària.

El servei de casal és cada dia de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30 hores i la cinquantena de nens que hi assisteixen fan activitats de lleure organitzats amb tres grups d´edats diferents i se´ls dóna un berenar complet. Aquest és un dels projectes guanyadors de l´edició d´enguany dels Pressupostos participatius de l´Ajuntament de Manresa i està impulsat per l´Associació de veïns i veïnes de les Escodines.

El casal té com a objectiu protegir la població infantil de la ciutat en situació de vulnerabilitat i risc de pobresa durant els períodes de vacances, i facilitar-los l´accés a activitats d´oci i cultura. L´Ajuntament de Manresa financia el projecte que té un cost de 20.400 euros.

En paral·lel, l´ajuntament manté també a l´estiu l´activitat de tres Centres Oberts municipals, uns equipaments per fer-hi casals d´estiu destinats a una seixantena de nens de 6 a 12 anys amb situació de vulnerabilitat i risc de pobresa. Els tres centres oberts són el de La Font, el Sergi Aguilera i La Xalesta, i donen servei cada dia de dilluns a divendres de 8 a 14 hores fins el 31 d´agost. Aquests casals estan pensats com un servei de continuació dels centres oberts municipals que ja funcionen durant el curs.