Sant Vicenç buscarà línies extraordinàries d'ajuts pels danys dels aiguats del juliol

06.08.2016 | 00:00
La riera de Castellet desbordada a l´entrada al Clot del Tufau
La riera de Castellet desbordada a l´entrada al Clot del Tufau

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet recorrerà a línies extraordinàries d'ajuts per poder sufragar els danys ocasionats pels aiguats del 22 de juliol passat, que van afectar l'entorn de la riera de Castellet, i especialment el camí del Clot del Tufau. Un cop els tècnics municipals hagin acabat de quantificar els desperfectes dels aiguats, s'elaborarà un informe amb els elements que s'han fet malbé i el consistori sol·licitarà ajuda a les administracions, tenint en compte que es tracta d'una situació d'emergència causada per una catàstrofe natural.
La pluja del 22 de juliol va sorprendre amb un aiguat intens que va deixar 115 litres per metre quadrat en poc més d'una hora. Això va provocar un creixement sobtat de la riera de Castellet que va afectar el tram del camí del Clot del Tufau que uneix les masies del Clot del Tufau i el barri de la Farinera. Tot plegat va obligar l'Ajuntament a actuar amb rapidesa, per recuperar el subministrament d'aigua, i també es va començar a escampar grava sobre les parts del camí que van quedar sense paviment per poder garantir l'accés dels veïns als seus domicilis. En aquest temps, els guals també han estat netejats de sediments per afavorir que l'aigua de la riera hi pugui discórrer lliurement, i els tècnics ja han pogut connectar el sanejament del polígon del Clot del Tufau a la xarxa de clavegueram. A més, s'ha restablert el servei d'aigua a Can Xesc i a diferents masies de tot l'entorn.
Per a aquests treballs, que encara continuen, l'Ajuntament ha hagut de contractar empreses "que ens facturaran per hores treballades, i encara no sabem quant ens facturaran", va apuntar l'alcalde, Joan Torres. En el cas de l'enretirada del sediment de la llera arrossegat per la riera, "que en algun cas acumulava més d'un metre de terra i brossa", es va haver de contractar una grua, i per a altres tasques s'ha hagut de recórrer a empreses especialitzades.
L'Ajuntament preveu enllestir aviat l'informe per demanar els ajuts, tenint en compte que hi ha un mes de termini per sol·licitar-los des de l'aiguat. Ara per ara, doncs, no sap quina quantitat se sol·licitarà, "ni què ens donaran ni què ens facturaran les empreses", va dir Torres. "Allà on no arribem amb els ajuts, ho haurem de fer amb recursos propis".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Manresa

Imatge d'una edició anterior dels 10 km urbans de Manresa.
Així t´afectarà la disputa dels 10 km urbans de Manresa

Així t´afectarà la disputa dels 10 km urbans de Manresa

Coneix les modificacions en la circulació i el servei de bus previstes per aquest diumenge

El cementiri de Manresa amplia l´horari per Tots Sants

El cementiri de Manresa amplia l´horari per Tots Sants

Hi haurà cultes religiosos i es reforça el servei de la línia del bus que va de Manresa a Sant Joan

El Govern inverteix 2,3 milions per millorar les connexions de la carretera de Viladordis

El Govern inverteix 2,3 milions per millorar les connexions de la carretera de Viladordis

L'obra començarà el 2017 i facilitarà la mobilitat amb la ronda de Manresa (C-55) i l´autopista C-16

La plaça d´Icària estrenarà el 13 de novembre un mercat de segona mà

La plaça d´Icària estrenarà el 13 de novembre un mercat de segona mà

Els organitzadors, la Taverna dels 7 Turons i L'Antic, preveuen que hi hagi una desena de parades

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema