Baixada de les denúncies a la zona blava de Manresa amb el canvi de parquímetres

El nou sistema es va implantar a mitjan juny i la davallada és del 18% respecte del mateix mes de l'any anterior

07.08.2016 | 08:26
Imatge d´arxiu d´un usuari dels nous parquímetres de la zona blava
Imatge d´arxiu d´un usuari dels nous parquímetres de la zona blava

Les denúncies a la zona blava de Manresa van tenir un descens substancial coincidint amb l'entrada en funcionament dels nous parquímetres. El nou sistema es va implantar a mitjan juny, i durant aquest mes de juny es van imposar 991 denúncies, el 18% menys que les 1.206 del mateix període de l'any anterior.
La causa pot ser tant l'alerta que ha provocat entre els conductors la introducció dels nous sistemes de control de l'aparcament regulat en superfície -els nous parquímetres funcionen apuntant la matrícula del vehicle i sense necessitat de deixar el tiquet a la vista- com una certa flexibilitat dels vigilants per facilitar l'adaptació dels usuaris als nous aparells.

L'Ajuntament va planificar conjuntament amb l'empresa concessionària de la zona blava que gestiona el servei, Eyssa, que durant el primer mes d'entrada en vigor dels nous parquímetres els vigilants prioritzarien la tasca informativa i repartirien tríptics informatius als usuaris, a més d'anar fent el control d'indisciplina.

Segons l'Ajuntament, el departament de Mobilitat "no ha rebut queixes dels nous parquímetres, via 010 o instàncies". L'empresa Eyssa ha informat l'Ajuntament que ha rebut algunes trucades més que la mitjana, al telèfon gratuït 24 hores que es va posar a disposició dels usuaris des de la posada en servei de les noves màquines.

Sempre segons l'Ajuntament, "no hi ha hagut increment en les incidències. N'hi ha de puntuals, però molt poques. Les màquines han funcionat de forma correcta, tret d'algun problema puntual".

Allà on hi ha hagut una diferència apreciable ha estat en la baixada del nombre de denúncies. Com que els nous parquímetres van entrar en funcionament a mitjan mes, caldrà esperar a disposar de més dades per saber si la reducció de denúncies ha estat un fet puntual, ja que la automatització més gran del sistema i el fet que els vigilants tinguin les dades directament als seus terminals podria facilitar l'inici del tràmit d'imposició de sancions per no pagar a la zona d'aparcament controlat o bé sobrepassar el límit permès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

Enquestarà alumnes de quart d'ESO i de batxillerat per fer prevenció entre els estudiants

DM retira en l´últim sospir una moció contra els anuncis de prostitució

El regidor va explicar que s'estimava més retirar la moció que no pas que quedés desvirtuada per...

El manteniment dels parcs i jardins serà cent per cent ecològic

El manteniment dels parcs i jardins serà cent per cent ecològic

L'Ajuntament es va comprometre que continuïn els treballs necessaris per a la transició cap a una...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema