Fins al 9 de setembre, el centre cívic de les Escodines de Manresa ofereix un servei gratuït d'activitats per a nens de 3 a 16 anys de famílies ateses pels Serveis Socials de la ciutat.

Aquest servei s'ofereix de dilluns a divendres, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre. La cinquantena de nens que hi assisteixen fan activitats de lleure organitzats en tres grups d'edats diferents, i també se'ls dóna un berenar complet.

Aquest és un dels projectes guanyadors de l'edició d'enguany dels Pressupostos participatius de l'Ajuntament de Manresa, i està impulsat per l'Associació de Veïns de les Escodines.

El casal té com a objectiu protegir la població infantil de la ciutat en situació de vulnerabilitat i risc de pobresa durant els períodes de vacances, i facilitar-los l'accés a activitats d'oci i cultura.

L'Ajuntament de Manresa finança el projecte, que té un cost de 20.400 euros. En paral·lel, el consistori manté també a l'estiu l'activitat de tres centres oberts municipals, uns equipaments per fer-hi casals d'estiu destinats a una seixantena de nens de 6 a 12 anys en situació de vulnerabilitat.