Els queda poca paciència i no es creuen "les excuses" sobre la manca de pressupost. Ahir, en l'enèsim tall de la C-55 per la darrera víctima mortal, el navarclí Joan Cadevall Fresno, la Plataforma No més morts a la C-55 i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa van reclamar una reunió al més alt nivell per aportar solucions al nombre de víctimes (109 morts a l'acte des del 2000) en una carretera saturada (més de 34.000 vehicles diaris). Per a ells, és urgent desdoblar el tram Manresa-Monistrol i executar el rescat de l'autopista C-16 en el tram Manresa-Terrassa. A la reunió hi reclamen l'assistència del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, al costat dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d'Interior, Jordi Jané.

La plataforma està molesta amb Rull perquè, d'una banda, "ha demanat diligència a l'estat", perquè mentre no es desdobli la N-340 a la demarcació de Tarragona (amb més de 20.000 vehicles) es faci gratuïta la A-7. "En canvi, la C-55 i la C-16 són de la seva competència i parla amb frivolitat de la necessitat del desdoblament", van retreure. D'altra banda, van exposar que s'han fet noves licitacions de contractes per a la redacció de projectes de construcció de carreteres, cosa que al seu parer demostra que sí que hi ha pressupost.

En el mateix manifest, van denunciar, un cop més, l'opacitat de la concessió de la C-16 a l'empresa Autema, i van reclamar la fi de les bonificacions del peatge a càrrec de la hisenda pública. De fet, van mostrar la seva "decepció" per l'anunci de la Fiscalia aquesta mateixa setmana d'arxivar la seva denúncia contra l'obra de la C-55 i la concessió de la C-16.

En el tall d'ahir a la tarda a la ronda nord de Manresa, es va recordar la darrera víctima, del 28 de juliol passat. El cotxe del navarclí Joan Cadevall, de 45 anys, va bolcar al revolt que hi ha després de deixar l'eix Transversal en accedir a la ronda nord de Manresa, just quan s'hi incorpora un carril provinent de l'avinguda Universitària. Amb la participació d'una cinquantena de persones es va aturar el trànsit durant mitja hora en els dos sentits de la marxa.