Ja n'estan tips. Els propietaris dels restaurants veuen com l'incivisme a la plaça Gispert no afluixa, i aquest diumenge, a més, una bretolada va incrementar encara més el malestar per la situació que es viu en aquest emplaçament del barri antic. Al matí, els veïns es van despertar amb tot de material que s'utilitza per parar o desviar el trànsit quan hi ha una obra, una bretolada que va indignar les persones que regenten restaurants a la plaça Gispert, per la imatge que donava i perquè les persones que van fer la bretolada ho van col·locar tot al costat de les terrasses.

Al banc on hi ha l'escultura de bronze -obra de Ramon Oms- hi havia un gran bassal d'oli. La Policia Local assegura que van rebre una trucada explicant el que s'hi havien trobat, però finalment hi van acabar anant els Mossos d'Esquadra. Van ser els mateixos veïns de la plaça els que van acabar netejant la brutícia.

"Nosaltres hem arribat i ens hem trobat tot això. No sabem qui ha sigut, però és que l'incivisme no ha afluixat a la plaça Gispert", explica Fèlix Fargas, un dels socis del bar-restaurant l'Havana. I és que gairebé cada dia s'hi apropa un grup de persones d'estètica punk que beuen alcohol a la via pública i de vegades molesten els grups d'amics que van a les terrasses de la plaça Gispert. Una situació que degrada aquest punt del barri antic i crea sensació d'inseguretat.

Fargas considera que la Policia Local hauria d'actuar més contundentment perquè "la presència dels agents fins ara no ha impedit que el grup de persones incíviques tornin a la plaça gairebé cada dia".

Les queixes veïnals i dels comerciants de la plaça Gispert per l'incivisme no són noves. Amb l'obertura dels restaurants i d'altres negocis a la plaça Gispert durant els darrers anys, hi havia la sensació que la degradació d'aquest punt de la ciutat era un episodi del passat, però fa un any els propietaris dels negocis van donar la veu d'alarma per la presència de grups que bevien al carrer a plena llum del dia. Alguns cops, fins i tot, s'hi produïen baralles. De fet, encara se'n produeixen de forma habitual.