Els set-cents metres del primer tram de l’avinguda de les Bases de Manresa concentren una vintena de sots i esquerdes capaços de posar en risc la seguretat de conductors i vianants.

L’acumulació de forats i esquerdes fan que els conductors hagin d’estar atents, tant els que porten vehicles lleugers com bicicletes i motocicletes com els conductors del bus urbà, que han de reduir la velocitat per evitar que els viatgers perdin l’equilibri.

L’acumulació de forats és especialment intensa entre l’edifici de la UPC i l’avinguda Universitària. En aquest tram, els conductors es troben de cop amb seguit de clots de considerables dimensions. Les males condicions del carrer afecten també les persones que van a peu per l’avinguda de les Bases perquè el desgast de l’asfalt també es fa visible en els passos zebra, on es poden trobar forats profunds.

Els llocs on hi ha els sots més pronunciats són el pas de vianants que hi ha a l’alçada de la Universitat Politècnica, on les persones que van caminant han d’esquivar un gran forat que es troba enmig de la carretera. També, al tram de via del davant de l’institut Lacetània, punt on s’han format tantes esquerdes que el paviment s’ondula.

L’avinguda de les Bases no és ni molt menys l’únic punt de Manresa on les condicions de l’asfalt fan molt difícil la circulació, però el fet que el seu mal estat hagi esdevingut amb el temps una part del paisatge de la ciutat mostra fins a quin punt ha esdevingut habitual que els forats sovintegin fins i tot a les grans artèries de la mobilitat. Hi ha qui condueix esquivant els clots que s’han anat formant perquè se’ls coneix, amb el perill que això comporta.