Manresa ha perdut el segell de "Ciutat de la ciència i la innovació" que concedeix el ministeri d'Economia i Competitivitat del govern central a les ciutats que fan un esforç per potenciar el coneixement i les infraestructures innovadores, tant científiques com tecnològiques i socials. Altres ciutats catalanes que no han renovat el segell a l'última convocatòria són Barcelona i Cervera. Actualment hi ha 62 municipis amb el segell

En total hi ha 10 ciutats que no han mantingut la distinció. O bé perquè no s'han presentat a la convocatòria o bé perquè no compleixen amb alguns dels requisits que se'ls hi demana. Els candidats han d'acreditar la seva capacitat d'innovació en diversos blocs com per exemple la ciutadania, amb la prestació de serveis públics innovadors o prestant també serveis d'aquest tipus a empreses i el teixit empresarial. Tenir una persona o un equip destinat a temes d'innovació "marca la diferència", segons la consellera tècnica de la Subdirecció General de Foment de la Innovació, Diana Alonso.

Les 10 poblacions que ja no tenen el segell són Barcelona, Manresa i Cervera; Tres Cantos i Colmenarejo, de Madrid; Béjar i Palacios Rubios, de Castella-Lleó; Bellinoba, al País Valencià; Boiro, a Galícia i Yecla, a Múrcia.

Tot i així cada cop són més els municipis que intenten pujar al carro de la R + D + I, ja són 62 els que a dia d'avui tenen el segell "Ciutat de la ciència i la innovació". N'hi ha de grans, com Madrid, però també petits, com Gotarrendura , a Àvila, que amb menys de 200 habitants ha fet una aposta ferma per les energies renovables.

Gotarrendura és el municipi més petit que forma part d'aquesta xarxa, anomenada també Innpulso. Té 164 habitants i va aconseguir la seva distinció el 2011 i l'any passat li van renovar. Al municipi han impulsat, per exemple, un terreny de proves d'un projecte que preveu instal·lar molins de vent sense hèlixs.

El segell de la ciència i la innovació s'atorga per un període de tres anys i es poden renovar si les ciutats compleixen els requisits establerts, entre els quals és fonamental demostrar una participació activa en la "Xarxa Innpulso" durant aquests anys.

El País Valencià, amb 11 municipis que formen part de la xarxa, i Catalunya, amb 9, són les comunitats que tenen és pobles i ciutats amb el segell. Al País Basc i Castella-Lleó n'hi ha 7.