El portal holandès d´arquitectura i disseny Archello ha inclòs els blocs de pisos de Fòrum al sector Montserrat de Manresa en la seva llista d´edificis de referència. La plataforma ha dedicat un apartat a aquests blocs residencials a la seva pàgina web destacant-ne, sobretot, el seu disseny i la manera com s´integra amb la resta de blocs que l´envolten.

Entre els aspectes que més valoren els responsables d´Archello també hi ha la seva habilitació mediambiental a l´hora d´optimitzar els recursos d´aigua i per la manera com aïlla el fred i la calor per tal de ser el més còmode possible per als seus habitants.

Al mateix temps, també consideren que els seus característics tons grocs, verds i marrons de la façana l´integren perfectament en el seu entorn assimilant les seves irregularitats amb la gran varietats de mides i formes de la ciutat antiga que l´envolta. Segons els arquitectes d´Archello, aquest mateix fet també contribueix a donar ritme i personalitat a la via de Sant Ignasi, que defineixen com ´l´accés a la ciutat del futur´.

El bloc és obra de l'estudi d'arquitectes Pich Aguilera i data de l'any 2008. Segons el portal, el complex ocupa una superfície de 4.238 m(2) i les obres van tenir un import total de 6.443.163 €.