El passat dissabte a la tarda els Tirallongues de Manresa van fer una actuació molt bona a Millàs amb motiu de la Fira d´aquesta localitat del Rosselló, juntament amb els Castellers del Riberal i els Castellers de Figueres.

Passaven uns minuts de les 5 de la tarda quan les 3 colles participants van encetar l´actuació amb uns quants pilars de 4, els Castellers del Riberal en van descarregar 3 de simultanis i els Tirallongues i els Castellers de Figueres 2 de simultanis cada colla.

Els manresans que portaven una actuació composta de 3 castells de 7 i mig, van començar amb el 3 de 7 amb agulla, en segona ronda van descarregar el 5 de 7 (el primer 5 de 7 que es descarrega a Millàs) i en tercera ronda un 4 de 7 amb agulla; 3 castells descarregats amb la solvència i l´autoritat que els manresans acostumen a donar últimament en les seves actuacions. Per acabar van descarregar un pilar de 5 lleuger, en vistes a posar-hi un pis més.

Els Castellers del Riveral van obrir plaça amb un 3 de 7, en segona ronda van descarregar un 4 de 7 i en tercera ronda un 4 de 7 amb agulla; per acabar els del Rosselló van descarregar un vano de 5. Els Castellers de Figueres van descarregar en primera ronda un 3 de 7, en segona ronda un 4 de 7 i en tercera ronda van carregar una torre de 6 que a la descarregada va fer llenya¸els de l´Alt Empordà van acabar l´actuació amb dos pilars de 4 simultanis.

Ara els Tirallongues agafen una setmana i mitja de vacances i el 19 d´agost tornen als assajos ja que cal acabar de preparar bé l´actuació de Festa Major, una actuació que es preveu amb molta expectació ja que tota la temporada s´ha anat treballant el 4 de 8, un castell que la colla manresana ja va carregar en una ocasió però que no ha aconseguit descarregar mai. Els assajos de la setmana de Festa Major han d´acabar de definir els castells proposats pels Tirallongues en aquesta actuació.