La Creu Roja a Manresa reparteix 173 ajuts alimentaris aquest estiu, els quals 129 són per a infants i 44 per a persones grans o en situació de dependència.

En un comunicat, Creu Roja explica que la prioritat número u és la cobertura de les necessitats alimentàries dels infants, un col·lectiu amb una taxa de risc de pobresa del 27,9%, 9 punts per sobre de la mitjana de la població, que és del 19%.

Per això, des de maig del 2014, la Creu Roja desenvolupa la campanya de l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil, que tot just el mes de juny passat va iniciar una segona fase, en què focalitzarà els seus ajuts en famílies amb fills i filles en situació de pobresa severa. Durant aquest estiu ja s'han repartit 129 ajuts alimentaris infantils, mentre que en tot el 2015, aquesta campanya en va suposar la distribució de 160 ajuts.

Suport a domicili

Juntament amb la infància, un altre col·lectiu prioritari per a la Creu Roja són les persones grans o amb dependència. Durant el 2016, la Creu Roja a Manresa ha donat ajudes alimentàries a 44 persones grans o amb dependència, la majoria en programes de suport a domicili o envelliment actiu. A més, enguany els projectes d'atenció directe a la infància i l'adolescència en risc Centre Obert Casal-Ot i Joves del Nucli Antic estan fent activitats al llarg de tot l'estiu ininterrompudament. D'aquesta manera, es vol donar continuïtat a la tasca educativa, així com oferir alternatives lúdiques als infants i un suport a les famílies a nivell econòmic, mitjançant els ajuts alimentaris.

Més de 60 infants s'estan beneficiant d'aquestes activitats diàries en què, a més, se'ls ofereix un esmorzar saludable i complert de manera que, sumat a l'ajut alimentari ofert a les famílies es garanteix una bona alimentació als infants i adolescents atesos des de la Creu Roja a Manresa.

Dins les activitats més importants, l'entitat destaca les excursions a la platja i al Tibidabo.