Més de tres-centes al·legacions al nou pla urbanístic de Manresa esperen resposta

L'Ajuntament assegura que "es contestaran totes, amb l'aprovació provisional del POUM, tal com requereix la llei"

15.08.2016 | 07:34
Imatge de l´hipermercat Carrefour dels Trullols de Manresa, on s´ha plantejat una ampliació
Imatge de l´hipermercat Carrefour dels Trullols de Manresa, on s´ha plantejat una ampliació

Fa gairebé un any que va acabar la pròrroga establerta per l'Ajuntament de Manresa a la presentació d'al·legacions al nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i que va permetre recollir-ne un total de 327.

Es tracta de posicionaments de privats, entitats, empreses, partits polítics i organismes representatius que volen que s'introdueixin modificacions al nou pla urbanístic de la ciutat, abans que s'aprovi provisionalment.

Interrogat l'Ajuntament sobre tot aquest munt d'al·legacions que esperen resposta, ha assegurat que "es contestaran totes, amb l'aprovació provisional del POUM, tal com requereix la llei".

Segons assegura el govern municipal, "les al·legacions que queden pendents són molt poques i el setembre s'acabaran de resoldre". El mes que ve també es reprendran les trobades amb els diversos grups polítics per acabar d'acostar posicions de cara a portar al ple municipal el document per a la seva aprovació provisional.

200 visites

Tot i això, des del mes d'octubre i una vegada finalitzat el període d'exposició pública, l'oficina del POUM i els serveis tècnics de planejament han atès més de 200 visites per resoldre al·legacions.

I el govern municipal afegeix que bona part d'aquestes també han estat treballades en la mitja dotzena de comissions de seguiment del POUM que s'han fet des del mes de desembre. A la Comissió de seguiment del POUM hi ha totes les formacions amb representació al consistori.

A més a més, el regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, ha tingut una quinzena de trobades amb entitats i associacions de veïns, entre d'altres, per tal de resoldre al·legacions de caràcter més general. L'acord d'investidura i governabilitat de CiU i ERC va fixar com a prioritat fer l'aprovació provisional del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) abans d'acabar el 2016. Si pot ser, amb el màxim de consens. L'equip de govern de Convergència i Esquerra constata que el POUM és un document molt important, que té un recorregut de 4 o 5 mandats i, per tant, "cal que sigui com més consensuat millor. Per part del govern es treballarà fins a l'últim moment per aconseguir l'acord més ampli possible".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Generalitat diu que els refugiats arribaran a Manresa «en breu»

La Generalitat diu que els refugiats arribaran a Manresa «en breu»

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania visita el Centre de Protecció Internacional de la...

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

Enquestarà alumnes de quart d'ESO i de batxillerat per fer prevenció entre els estudiants

DM retira en l´últim sospir una moció contra els anuncis de prostitució

El regidor va explicar que s'estimava més retirar la moció que no pas que quedés desvirtuada per...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema