L'Ajuntament de Manresa tallarà quatre arbres i en podarà un més en diferents punts de la ciutat que considera que poden representar un perill per als edificis que hi ha al voltant i també per a la persones. Tres d'aquests arbres són a l'escola Flama, a Pineda de Bages, un és al pati de l'escola Renaixença, i l'altre, a la confluència del carrer del Bruc amb Prolongació Guimerà.

Els treballs els duran a terme entre dimarts i dijous vinent. Aniran a càrrec d'especialistes pel fet de tractar-se de llocs molt concorreguts i inaccessibles per als vehicles i les grues municipals.

Dimarts l'actuació es durà a terme a l'escola Flama. Segons l'Ajuntament de Manresa, hi ha dos pins molt propers a l'edifici del centre d'ensenyament que poden suposar un perill. Els dos es tallaran. Es farà el mateix amb un pollancre mort que hi ha al centre.

Els dies 17 i 18 d'agost l'actuació es traslladarà a l'escola Renaixença. El passat juliol una ventada va fer caure una branca de grans dimensions d'un pi que hi ha al col·legi. No va causar cap dany personal a ningú. El tronc principal de l'arbre es troba en una situació inestable i per això s'ha de talar, segons l'Ajuntament.

Un arbre de més de 50 anys

L'arbre en qüestió es va plantar fa més de 50 anys i presidia el pati de l'escola. El passat dijous 21 de juliol hi va haver ràfegues de vent a Manresa que van arribar a una màxima de 49 quilòmetres per hora. Segons van explicar aleshores fonts del centre, el vent hauria malmès l'arbre, i l'endemà dijous se'n va desprendre una copa de grans dimensions.

Ja aleshores els serveis municipals de l'Ajuntament de Manresa van advertir que l'arbre havia quedat ferit, i que possiblement s'hauria de talar. A aquest fet s'hi ha afegit la inestabilitat que presenta el tronc principal.

Tant en el cas de la Flama com en el del Renaixença les dues actuacions es duran a terme abans no comenci el curs escolar, el mes vinent. També en els dos casos el consistori consensuarà amb els centres educatius la idoneïtat de substituir, si és necessari, o plantar nous arbres amb una tipologia diferent que no acabi amenaçant els edificis.

Branques sobre la teulada

Finalment el 17 d'agost es podarà un plàtan de gran alçada que hi ha al carrer del Bruc, 140, pràcticament a la confluència amb la Prolongació Guimerà. Les branques passen per sobre de la teulada de l'edifici, com es pot apreciar a la fotografia, i posa en perill la coberta de l'edifici d'habitatges.

El plàtan és a una petita plaça que queda tancada, just davant de la de Lluís Companys, tocant a la zona d'aparcaments del Saclosa. No s'utilitza com a via pública i tan sols hi ha una petita entrada des del Bruc. Hi ha dos plataners, i un d'ells, el que dóna al carrer del Bruc, és el que ha crescut més i les branques de dalt de tot han superat l'alçada de l'edifici.