Manresa disposa de 117 places per a les motos dins l'àmbit del Centre Històric

A les muralles de Sant Francesc i el Carme, i al carrer dels Infants, hi ha la meitat dels llocs per aparcar els vehicles motoritzats de dues rodes

17.08.2016 | 07:34
Al passatge dels Amics, el punt més cèntric, l´aparcament fa baixada
Al passatge dels Amics, el punt més cèntric, l´aparcament fa baixada

A l'àmbit del Centre Històric de Manresa, segons informació facilitada per l'Ajuntament, hi ha 117 places per aparcar motos. D'aquestes, gairebé la meitat (59) són a la Muralla de Sant Francesc (17), a la Muralla del Carme (26) i al carrer dels Infants (16).

El Centre Històric es considera el sector que inclou el Barri Antic, les Escodines i una part del Vic-Remei, si bé l'Oficina de Turisme defineix com a Centre Històric de Manresa el nucli que "es localitza en el que va ser la ciutat dins de la muralla medieval". Basant-nos estrictament en aquesta definició, només hi hauria les 8 places del passatge dels Amics, les 4 al carrer de Na Bastardes i les 4 de Santa Llúcia. N'hi havia un parell a tocar del carrer del Carme, però les van eliminar arran de les obres de reurbanització del Joc de la Pilota.

Les places més cèntriques, al passatge dels Amics, no són el súmmum de la comoditat: estan en baixada i intercalades amb uns daus de granit. Tota la resta es reparteixen fora del nucli del Centre Històric. Les 59 esmentades a l'inici i una a la carretera de Vic, 7 al carrer de Jaume I, 6 al carrer dels Llops (el paral·lel amb l'Arbonés), 7 a la plaça Cots, 11 al carrer de Bilbao, 4 a la Via de Sant Ignasi i 6 al carrer de la Caritat. Algunes places estan en força mal estat, amb el ferm irregular. És el cas de les que hi ha habilitades al carrer de Jaume I i al carrer dels Llops.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Informació sobre el nou decret de lleure

El CAE organitza el dijous 3 de novembre una sessió informativa del nou decret

Castanyada a Cots, Guix i Pujada Roja

A 2/4 de 7 de la tarda es passaran filmacions i a 2/4 de 8 es podran menjar castanyes, moniatos i...

Berenar solidari de Mans Unides

Serà el dimecres 9 de novembre a 3/4 de 6 de la tarda al Casal de l'Església

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema